Kyllingbryst med ovnsbakte grønnsaker, grønnkål og urtesaus
Roede
Glutenfri

Kyllingbryst med ovnsbakte grønnsaker, grønnkål og urtesaus

4.2 (316)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
Rødløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
½ stk
Olje
1 ts
Kyllingbryst
300 g
Olje
1 ts
Bechamelsaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Urtemiks
½ pakke
Grønnkål
100 g
Lime
½ stk
Olje
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 602 kcal
  • Fett: 21 g
  • Karbohydrater: 59 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek kyllingen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter, før du skjærer den i tynne skiver. Smak til sausen med litt limesaft.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell rødløken, gulrøttene og selleriroten. Skyll potetene. Kutt rødløken i båter, og gulrøttene, selleriroten og potetene i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Ha alle grønnsakene i en stor ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
 Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Legg kyllingen oppå grønnsakene i ovnen når det gjenstår 10–15 minutter av grønnsakenes steketid, og stek det hele videre sammen den resterende tiden, eller til kyllingen er gjennomstekt (se tips). Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingen. Skjær kyllingen i skiver før servering.
 Hell bechamelsausen og ½ pakke urtemiks over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Smak til med salt og pepper. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnkålen i omtrent 2 minutter. Smak til med salt, pepper og saft fra limen.
God middag! 
125 g Ovnsbakte grønnsaker: 300 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 480 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!