Kyllingbryst med ovnsbakte grønnsaker, grønnkål og urtesaus
20-30
Roede

Kyllingbryst med ovnsbakte grønnsaker, grønnkål og urtesaus

Sprøstekt og saftig kyllingbryst med sesongens rotgrønnsaker og urtesaus er hverdagsluksus for hele familien.

Ingredienser

Allergener
 • Laktose,
 • melk,
 • selleri

Basisvarer

 • olje
 • salt
 • pepper

Ovnsbakte grønnsaker

rødløk
Rødløk
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g
poteter
Poteter
350 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½ stk
Olje
1 ts

Ovnsbakt kylling

kyllingbryst
Kyllingbryst
300 g
Olje
1 ts

Urtesaus

bechamelsaus
Bechamelsaus (Melk, Laktose)
1 pakke
urtemiks
Urtemiks
½ pakke

Stekt grønnkål

grønnkål
Grønnkål
100 g
lime
Lime
½ stk
Olje
1 ts
Næringsinnhold per porsjon
 • Energi 602 kcal
 • Fett 21 g
 • Karbohydrater 59 g
 • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek kyllingen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter, før du skjærer den i tynne skiver. Smak til sausen med litt limesaft.

 1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 2. Ovnsbakte grønnsaker: Skrell rødløken, gulrøttene og selleriroten. Skyll potetene. Kutt rødløken i båter, og gulrøttene, selleriroten og potetene i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Ha alle grønnsakene i en stor ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
 3. Ovnsbakt kylling: Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Legg kyllingen oppå grønnsakene i ovnen når det gjenstår 10–15 minutter av grønnsakenes steketid, og stek det hele videre sammen den resterende tiden, eller til kyllingen er gjennomstekt (se tips). Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingen. Skjær kyllingen i skiver før servering.
 4. Urtesaus: Hell bechamelsausen og ½ pakke urtemiks over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Smak til med salt og pepper. 
 5. Stekt grønnkål: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnkålen i omtrent 2 minutter. Smak til med salt, pepper og saft fra limen.
 6. God middag! 
 1. Kylling: 125 g Ovnsbakte grønnsaker: 300 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 480 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).