Glutenfri
Grove karbonader
med ovnsbakte rotgrønnsaker, potetmos og brun saus4.41 (180)
Under 30 min
7 Ingredienser
Saftige karbonader, smaksrike rotgrønnsaker og fyldig potetmos. Dette er som å komme inn på bestemors kjøkken. 
Saftige karbonader, smaksrike rotgrønnsaker og fyldig potetmos. Dette er som å komme inn på bestemors kjøkken. 
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
 - Melk·
 - Selleri
 
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
 - olje
 - pepper
 - salt
 - smør
 
Poteter
350 g
Lettmelk
½–1 dl
Smør
1 ss
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
300 g
Gul løk
1 stk
Grove karbonader m/løk 
360 g
Brun saus
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
 - 738 kcal
 - Fett:
 - 40 g
 - Karbohydrater:
 - 65 g
 - Protein:
 - 30 g
 
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Skrell gulrøttene, selleriroten og løken. Kutt grønnsakene i store terninger. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i omtrent 3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. 
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. 
 Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe med ½–1 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt. 
God middag!
