Laktosefri
Glutenfri
Svinekam med brokkoliris, syltet rødløk og currydressing
4.08 (822)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Eddik 7 %
- sukker
- vann
- smør
- olje
- salt
- pepper
Rødløk
2 stk
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Jasminris
125 g
Brokkoli
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Reddiker
1 pakke
Sitron
½ stk
Smør
½ ss
Svinekam
300 g
Sitruskrydder
1 pakke
Curry- og mangodressing
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 757 kcal
- Fett: 35 g
- Karbohydrater: 67 g
- Protein: 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du syltet rødløk til overs, kan du oppbevare den i en tett beholder i kjøleskapet.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
Tilbered risen som anvist på pakken. Riv brokkolien på den grove siden av et rivjern.
Krydre kjøttet med sitruskrydderet, salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter på hver side, til det er gyllent og gjennomstekt. Ta kjøttet ut av pannen og la det hvile frem til servering.
Skrell og finhakk sjalottløken. Del reddikene i båter. Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek sjalottløken i omtrent 2 minutter, til den er blank. Tilsett den grovrevne brokkolien og reddikene, og stek videre i 2–3 minutter. Vend inn jasminrisen og ½ ss smør, og smak til med sitronskallet, saft fra sitronen, salt og pepper.
Server curry- og mangodressingen til retten.
God middag!