Kjøttbollegryte med krydret tomatsaus og fullkornsbulgur
Roede
Laktosefri

Kjøttbollegryte med krydret tomatsaus og fullkornsbulgur

4.09 (467)
Under 20 min
9 Ingredienser
Dette er en middelhavsinspirert gryte med krydret tomatsaus og kjøttboller. Med fullkornsbulgur er det en rask og god Roedefavoritt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete

Basisvarer:
  • Olje
  • vann
  • sukker
  • salt
  • pepper
Bulgur
125 g
(Hvete)
Hvitløksfedd
1 stk
Gul løk
1 stk
Gul paprika
1 stk
Squash
1 stk
Mais
1 pakke
Tyrkisk krydder
1–2 pakke
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
Moste tomater
350 ml
Olje
½ ss
Vann
2 dl
Sukker
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 774 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 74 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For en mer autentisk bulgur, kan du tilsette krydder som malt paprika, spisskummen, kanel, koriander eller nellik. Tørket fiken, fersken, sultaner og rosiner passer også godt i bulguren.

Tilbered bulguren som anvist på pakken (se tips).
 Skrell og finhakk hvitløken. Skrell løken, og skyll paprikaen og squashen. Kutt løken, paprikaen og squashen i skiver. Sil laken av maiskornene, og skyll dem i kaldt vann.
 Varm opp en vid kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene fra punkt 2 i 3–4 minutter, til de er gylne. Ha i det tyrkiske krydderet, og stek videre i 1–2 minutter. Tilsett kjøttbollene og de moste tomatene. Skyll ut flasken med de moste tomatene med 2 dl vann, og ha det i kjøttbollegryten. Kok opp, og la det hele småkoke i 5–10 minutter. Ha i litt mer vann hvis du synes den blir for tykk. Smak til med det tyrkiske krydderet, 1 ts sukker, salt og pepper.
God middag! 
100 g Kjøttbollegryte: 400 g Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!