Roede
Laktosefri
Kjøttbollegryte med krydret tomatsaus og fullkornsbulgur
4.14 (103)
Under 20 min
9 Ingredienser
Dette er en middelhavsinspirert gryte med krydret tomatsaus og kjøttboller. Med fullkornsbulgur er det en rask og god Roedefavoritt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Bulgur
125 g
Hvitløksfedd
1 stk
Gul løk
1 stk
Gul paprika
1 stk
Squash
1 stk
Mais
1 pakke
Tyrkisk krydder
1–2 pakke
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
Moste tomater
350 ml
Olje
½ ss
Vann
2 dl
Sukker
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 769 kcal
- Fett:
- 35 g
- Karbohydrater:
- 73 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en mer autentisk bulgur, kan du tilsette krydder som malt paprika, spisskummen, kanel, koriander eller nellik. Tørket fiken, fersken, sultaner og rosiner passer også godt i bulguren.
Tilbered bulguren som anvist på pakken (se tips).
Skrell og finhakk hvitløken. Skrell løken, og skyll paprikaen og squashen. Kutt løken, paprikaen og squashen i skiver. Sil laken av maiskornene, og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en vid kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene fra punkt 2 i 3–4 minutter, til de er gylne. Ha i det tyrkiske krydderet, og stek videre i 1–2 minutter. Tilsett kjøttbollene og de moste tomatene. Skyll ut flasken med de moste tomatene med 2 dl vann, og ha det i kjøttbollegryten. Kok opp, og la det hele småkoke i 5–10 minutter. Ha i litt mer vann hvis du synes den blir for tykk. Smak til med det tyrkiske krydderet, 1 ts sukker, salt og pepper.
100 g Kjøttbollegryte: 400 g Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!