Vegetarisk bowl med grønnkålchips, mangosalat og chilimajones
30-40
Roede
Laktosefri
Vegetar

Vegetarisk bowl med grønnkålchips, mangosalat og chilimajones

Bowls er en kulinarisk trend hvor man serverer smakfulle grønnsaker i nettopp en bolle. Denne har smak av Asia. Fem om dagen, lett som en plett!

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Svart ris

svart ris
Svart ris
125 g

Grønnkålchips

grønnkål
Grønnkål
50 g
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Olje
½ ss

Stekte grønnsaker

grønne bønner
Grønne bønner
1 pakke
grønne erter
Grønne erter
1 pakke
Olje
1 ts

Mangosalat

mango
Mango
1 stk
koriander
Koriander
½ bunt
rød chili
Rød chili
½ stk
lime
Lime
½ stk

Tilbehør

lime
Lime
½ stk
koriander
Koriander
½ bunt
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
⅓ pakke
ponzusaus
Ponzusaus (Soya, Hvete)
½ pakke
peanøtter
Peanøtter (Peanøtter)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 585 kcal
  • Fett 24 g
  • Karbohydrater 75 g
  • Protein 17 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil fremskynde modningsprosessen på mangoen, kan du oppbevare den i en pose med en banan i romtemperatur. Grønnsakene kan også kokes i 3–4 minutter.

  1. Varm opp stekeovnen til 150 grader varmluft.
  2. Svart ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  3. Grønnkålchips: Skyll grønnkålen i kaldt vann, fjern stilkene, og tørk den. Fordel kålen på et stekebrett med bakepapir, og vend inn ½ ss olje, sesamfrøene, litt salt og pepper. Stek kålen i ovnen i 10 minutter. Snu på kålen halvveis inn i steketiden. Sett brettet med grønnkålchipsen på en rist frem til servering.
  4. Stekte grønnsaker: Kutt endene av de grønne bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek de grønne bønnene og ertene i 3–4 minutter. Krydre med litt salt og pepper. 
  5. Mangosalat: Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll og tørk all korianderen, og finhakk halvparten av den. Rens og finhakk chilien. Bland sammen mangoen, den finhakkede korianderen, ønsket mengde av chilien, saften fra halve limen og litt salt i en skål.
  6. Tilbehør: Kutt resten av limen i båter. Server limen, resten av korianderen, chilimajonesen, ponzusausen og peanøttene til retten. 
  1. Sort ris: 100 g Grønnsaker: 180 g Edamame: 65 g Peanøtter: 10 g Majones: 1 ts Ponzu: 1 ts Energiinnhold: ca. 500 kcal.