15-20
Karbonader med potetmos, soppsaus og tyttebær
Smaken av varme karbonader i en fyldig soppsaus fører minnene tilbake til bestemors kjøkken. Godt og nostalgisk – husmannskost på sitt beste.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- salt
- olje
Potetmos
Rustikk potetmos med timian (Melk, Laktose)
500 g
Karbonader og soppsaus
Grove karbonader m/løk (Melk, Laktose)
360 g
Soppsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Kokte brokkoli- og blomkålbuketter
Brokkoli- og blomkålbuketter
300 g
Tilbehør
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 764 kcal
- Fett 41 g
- Karbohydrater 67 g
- Protein 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Karbonadene kan også varmes i 10–12 minutter i stekeovnen ved 180 grader varmluft. Sausen kan varmes opp i en kjele for seg selv.
- Kok opp en kjele med vann til potetmosen, og en kjele med lettsaltet vann til brokkoli- og blomkålbukettene.
- Potetmos: Legg pakken med potetmos i det kokende vannet, og la den småkoke i 10–15 minutter.
- Karbonader og soppsaus: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i 3–4 minutter på hver side. Hell over soppsausen, og kok opp.
- Kokte brokkoli- og blomkålbuketter: Kok brokkoli- og blomkålbukettene i 3–4 minutter. Hell av vannet.
- Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.