Glutenfri
Sprøbakt laksefilet med ovnsbakte grønnsaker, tomatsalsa og guacamole
4.31 (84)
Under 40 min
11 Ingredienser
Denne meksikansk-inspirerte lakseretten med ovnsbakte grønnsaker passer hvilken som helst dag i uken. Den er også et alternativ til fredagstacoen.
Denne meksikansk-inspirerte lakseretten med ovnsbakte grønnsaker passer hvilken som helst dag i uken. Den er også et alternativ til fredagstacoen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Gul paprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Mexican BBQ
½ pakke
Chipotlemiks
¼–½ pakke
Panering
½ pakke
Laksefilet
270 g
Smør
1 ss
Lime
1 stk
Guacamole
1 pakke
Lettrømme
150 g
Tomatsalsa
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 867 kcal
- Fett: 49 g
- Karbohydrater: 70 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Laksen kan stekes i stekepannen med det meksikanske grillkydderet og chipotlemiksen, og pankoen kan strøs over potetene i ovnen for ekstra krønsj.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll potetene og paprikaen, og skrell løken. Kutt potetene, paprikaen og løken i skiver, og fordel alt utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene nederst i ovnen i omtrent 30 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
Smelt 1 ss smør i en liten kjele, og vend inn det meksikanske grillkrydderet, chipotlemiksen, og paneringen. Fordel laksestykkene utover et stekebrett med bakepapir, og fordel smør- og paneringsblandingen over fisken. Stek fisken midt i ovnen, over grønnsakene, i omtrent 12 minutter, eller til fisken er sprø på toppen og har en rosa kjerne.
Kutt limen i båter, og server limebåtene, guacamolen, rømmen og tomatsalsaen til retten.
God middag!