Sprøbakt laksefilet med ovnsbakte grønnsaker, tomatsalsa og guacamole
Glutenfri

Sprøbakt laksefilet med ovnsbakte grønnsaker, tomatsalsa og guacamole

4.31 (84)
Under 40 min
11 Ingredienser
Denne meksikansk-inspirerte lakseretten med ovnsbakte grønnsaker passer hvilken som helst dag i uken. Den er også et alternativ til fredagstacoen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Gul paprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Mexican BBQ
½ pakke
(Sulfitt)
Chipotlemiks
¼–½ pakke
Panering
½ pakke
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Smør
1 ss
(Melk)
Lime
1 stk
Guacamole
1 pakke
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Tomatsalsa
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 867 kcal
  • Fett: 49 g
  • Karbohydrater: 70 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Laksen kan stekes i stekepannen med det meksikanske grillkydderet og chipotlemiksen, og pankoen kan strøs over potetene i ovnen for ekstra krønsj.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll potetene og paprikaen, og skrell løken. Kutt potetene, paprikaen og løken i skiver, og fordel alt utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene nederst i ovnen i omtrent 30 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
 Smelt 1 ss smør i en liten kjele, og vend inn det meksikanske grillkrydderet, chipotlemiksen, og paneringen. Fordel laksestykkene utover et stekebrett med bakepapir, og fordel smør- og paneringsblandingen over fisken. Stek fisken midt i ovnen, over grønnsakene, i omtrent 12 minutter, eller til fisken er sprø på toppen og har en rosa kjerne.  
Kutt limen i båter, og server limebåtene, guacamolen, rømmen og tomatsalsaen til retten.
God middag!