Gulasj med lune multibrød og rømme
30-40

Gulasj med lune multibrød og rømme

Gulasj er en varmende ungarsk gryterett med storfekjøtt, paprika og potet, og er en typisk rett du finner på afterskien.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje

Gulasj

gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
poteter
Poteter
350 g
kjøttdeig
Kjøttdeig
300 g
tomatpuré
Tomatpuré
½ pakke
røkt chilikrydder
Røkt chilikrydder
½ pakke
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
paprikakrydder
Paprikakrydder
½ pakke
Vann
5 dl

Multibrød

rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk

Topping

bladpersille
Bladpersille
½ bunt
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 879 kcal
  • Fett 39 g
  • Karbohydrater 87 g
  • Protein 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha mer vann i gulasjen hvis du synes den er kraftig på smak, eller ønsker den mer som en suppe.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
  2. Gulasj, forberedelse: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell og kutt gulroten i skiver. Skyll og kutt paprikaen og potetene i små terninger. 
  3. Gulasj: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den i 2–3 minutter, til den er gjennomstekt. Sett kjøttdeigen til side.  
  4. Gulasj, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Ha i tomatpuréen, og stek videre i 1 minutt. Tilsett gulroten, paprikaen, potetene, det røkte chilikrydderet, kjøttdeigen, oksebuljongen, paprikapulveret og 5 dl vann. La gulasjen småkoke på middels lav varme i omtrent 20 minutter, til potetene er gjennomkokte. Smak til med salt og pepper (se tips).   
  5. Multibrød: Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
  6. Topping: Skyll, tørk og grovhakk persillen. Topp gulasjen med rømmen og persillen, og server multibrødene til retten.