Flammkuchen – pizza med hvit urtesaus, bacon, løk, og tomat- og ruccolasalat
20-30

Flammkuchen – pizza med hvit urtesaus, bacon, løk, og tomat- og ruccolasalat

Sprø flammkuchen er en gammel tyskfransk måte å lage pizza på. Tradisjonelt er bunnen laget av brøddeig, og toppet med rømme, løk og flesk.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)

Flammkuchen

rødløk
Rødløk
1 stk
vårløk
Vårløk
1 pakke
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
urtemiks
Urtemiks (Sulfitt)
½ pakke
pizzabunner
Pizzabunner (Hvete, Rug)
2 stk
baconterninger
Baconterninger
½–1 pakke

Tomat- og ruccolasalat

ruccola
Ruccola
50 g
tomat
Tomat
1 stk
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke

Til servering

Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 pakke
chiliflak
Chiliflak
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 916 kcal
  • Fett 44 g
  • Karbohydrater 94 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland chiliflakene med et par spiseskjeer olje, så kan de som ønsker ekstra hete på pizzaen ha på så mye chilliolje de selv ønsker.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
  2. Flammkuchen: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll vårløken, og kutt litt av den grønne delen i tynne ringer. Kutt resten av vårløken i grove biter. Bland crème fraîchen og urtemiksen i en liten skål.
  3. Flammkuchen, fortsettelse: Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir, og fordel crème fraîche-sausen jevnt utover bunnene. Fordel rødløken, vårløkstilkene og baconterningene utover bunnene, og stek pizzaene midt i ovnen i omtrent 10 minutter.    
  4. Tomat- og ruccolasalat: Skyll ruccolaen. Skyll og kutt tomaten i grove terninger. Bland tomaten, ruccolaen og balsamicovinaigretten i en serveringsskål. 
  5. Servering: Kutt Grana Padano-osten i tynne skiver med en skarp kniv. Dryss osten og vårløkringene over de ferdigstekte pizzaene. Server salaten og chiliflakene til retten (se tips).