Alpene
Flammkuchen - pizza med hvit urtesaus, bacon, løk, og tomat- og ruccolasalat
4.13 (77)
Under 30 min
11 Ingredienser
Sprø flammkuchen er en gammel tyskfransk måte å lage pizza på. Tradisjonelt er bunnen laget av brøddeig, og toppet med rømme, løk og flesk.
Sprø flammkuchen er en gammel tyskfransk måte å lage pizza på. Tradisjonelt er bunnen laget av brøddeig, og toppet med rømme, løk og flesk.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
Rødløk
1 stk
Vårløk
1 pakke
Lett crème fraîche
150 g
Urtemiks
½ pakke
Pizzabunner
2 stk
Baconterninger
½–1 pakke
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Grana Padano
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 917 kcal
- Fett: 44 g
- Karbohydrater: 94 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland chiliflakene med et par spiseskjeer olje, så kan de som ønsker ekstra hete på pizzaen ha på så mye chilliolje de selv ønsker.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll vårløken, og kutt litt av den grønne delen i tynne ringer. Kutt resten av vårløken i grove biter. Bland crème fraîchen og urtemiksen i en liten skål.
Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir, og fordel crème fraîche-sausen jevnt utover bunnene. Fordel rødløken, vårløkstilkene og baconterningene utover bunnene, og stek pizzaene midt i ovnen i omtrent 10 minutter.
Skyll ruccolaen. Skyll og kutt tomaten i grove terninger. Bland tomaten, ruccolaen og balsamicovinaigretten i en serveringsskål.
Kutt Grana Padano-osten i tynne skiver med en skarp kniv. Dryss osten og vårløkringene over de ferdigstekte pizzaene. Server salaten og chiliflakene til retten (se tips).
God middag!