Soyabakt laks med smørdampet kål og syrlig epledressing
Glutenfri

Soyabakt laks med smørdampet kål og syrlig epledressing

4.07 (861)
Under 30 min
6 Ingredienser
Laks og soya er en velkjent kombinasjon med god grunn. Med en syrlig epledressing til, er dette en rask hverdagsrett som smaker fantastisk.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Soyasaus
  • smør
  • vann
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Smør
1 ss
(Melk)
Hodekål
300 g
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Smør
½ ss
(Melk)
Vann
½ l
Grønt eple
½ stk
Urtedressing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 596 kcal
  • Fett: 32 g
  • Karbohydrater: 43 g
  • Protein: 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du mer smak på kålen, kan du steke den i en stekepanne med smør og kryddermiksen på høy varme i omtrent 2 minutter.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Kok opp en vid kjele med ½ liter lettsaltet vann til kålen i punkt 4.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Legg fisken i en ildfast form, og fordel 1 ss soyasaus og 1 ss smør over fisken. Stek fisken i ovnen i 10–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.    
Kutt kålen i strimler. Ha ½ ss smør i det kokende vannet fra punkt 1, og rør godt. Tilsett kålen, og la den småkoke i 2–3 minutter. Hell av vannet, og vend inn kryddermiksen.   
 Skyll og kutt eplet i små terninger. Bland epleterningene med urtedressingen i en skål. Smak til med salt og pepper. 
Nyt måltidet!
God middag!