Soyabakt laks med smørdampet kål og syrlig epledressing
20-30
Glutenfri

Soyabakt laks med smørdampet kål og syrlig epledressing

Laks og soya er en velkjent kombinasjon med god grunn. Med en syrlig epledressing til, er dette en rask hverdagsrett som smaker fantastisk.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • smør
  • vann
  • salt
  • pepper

Poteter

poteter
Poteter
350 g

Soyabakt laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
Soyasaus (Soya)
1 ss
Smør (Melk)
1 ss

Smørdampet kål

hodekål
Hodekål
300 g
kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
Smør (Melk)
½ ss
Vann
½ l

Syrlig epledressing

grønt eple
Grønt eple
½ stk
urtedressing
Urtedressing (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 597 kcal
  • Fett 32 g
  • Karbohydrater 43 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du mer smak på kålen, kan du steke den i en stekepanne med smør og kryddermiksen på høy varme i omtrent 2 minutter.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Kok opp en vid kjele med ½ liter lettsaltet vann til kålen i punkt 4.
  2. Poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  3. Soyabakt laks: Legg fisken i en ildfast form, og fordel 1 ss soyasaus og 1 ss smør over fisken. Stek fisken i ovnen i 10–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.    
  4. Smørdampet kål: Kutt kålen i strimler. Ha ½ ss smør i det kokende vannet fra punkt 1, og rør godt. Tilsett kålen, og la den småkoke i 2–3 minutter. Hell av vannet, og vend inn kryddermiksen.   
  5. Syrlig epledressing: Skyll og kutt eplet i små terninger. Bland epleterningene med urtedressingen i en skål. Smak til med salt og pepper. 
  6. Nyt måltidet!