Gresk stifado med storfekjøtt og potetmos
Roede
Glutenfri

Gresk stifado med storfekjøtt og potetmos

4.06 (721)
Under 35 min
10 Ingredienser
Hjemmelaget og varmende gresk stifado med strimlet storfekjøtt og rask potetmos. Kanel gir retten egenart og god smak.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • vann
  • malt kanel
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • salt
  • pepper
Rustikk potetmos med timian
500 g
(Melk, Laktose)
Hvitløksfedd
1 stk
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
200 g
Sjampinjong
200 g
Kryddermiks med fennikel og pepper
½ pakke
(Sennep)
Moste tomater
350 ml
Hønsebuljong
1 pakke
Marinerte biffstrimler
250 g
Olje
1 ts
Vann
2 dl
Malt kanel
¼ ts
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1–2 ss
Sukker
1 ts
Bladpersille
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 658 kcal
  • Fett: 29 g
  • Karbohydrater: 61 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stifado er en kjøttgryte fra Hellas. Har du laurbærblad, nellik eller tomatpuré på lur, kan du gjerne tilsette litt av det i gryten.

Kok opp en stor kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Hell potetmosen over i en serveringsskål. 
 Skrell hvitløken, løken og gulrøttene. Finhakk hvitløken, og kutt løken og gulrøttene i 2x2 cm store terninger. Børst soppen fri for jord, og kutt den i to. Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i 4–5 minutter, til de er gylne. Krydre med kryddermiksen og litt salt. Ha i de moste tomatene, buljongen, 2 dl vann og ¼ ts kanel. Kok opp, og la gryten småkoke i 10–15 minutter. Smak til med 1–2 ss eddik, salt, pepper, og 1 ts sukker (se tips).
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, til det har fått en jevn stekeskorpe. Ha kjøttet over i stifadosausen. La kjøttet trekke i sausen i 3–4 minutter før servering. 
Skyll, tørk og grovhakk persillen. Strø den over retten ved servering.
400 g Potetmos: 150 g Energiinnhold: ca. 400 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!