Arayes- Pitabrød fylt med krydret kjøttdeig
servert med tomatsalat og urtedressingNy oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser
Arayes er en rett fra Midtøsten hvor pitabrød fylles med en krydret kjøttblanding og stekes gylne på hver side.
Arayes er en rett fra Midtøsten hvor pitabrød fylles med en krydret kjøttblanding og stekes gylne på hver side.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Hvitløksfedd
1 stk
Rødløk
½ stk
Bladpersille
½ bunt
Kjøttdeig
300 g
Spisskummen
1 pakke
Paprikakrydder
½ pakke
Pitabrød
3 stk
Salt
½ ts
Agurk
½–1 stk
Tomat
1 stk
Bladpersille
½ bunt
Rødløk
½ stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Sitron
½ stk
Urtedressing
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 834 kcal
- Fett:
- 34 g
- Karbohydrater:
- 87 g
- Protein:
- 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ikke ønsker å fylle pitabrødene med kjøttdeigen, kan du steke den for seg, så kan pitabrødene fylles ved servering.
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Skrell og finhakk hvitløken og hele rødløken. Skyll og finhakk all persillen. Ha kjøttdeigen i en bolle, og bland inn hvitløken, halvparten av løken og persillen, spisskummenkrydderet, paprikakrydderet, ½ ts salt og litt pepper.
Varm pitabrødene i ovnen i omtrent 3 minutter. Del pitabrødene i to på midten, og fordel kjøttblandingen i hver av lommene på brødene. Trykk pitabrødene litt flate. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pitabrødene med kjøttsiden ned i 1–2 minutter så de får litt stekeskorpe. Stek dem deretter i 2–3 minutter på hver side, til brødet blir gyllent, og legg dem over i en ildfast form. Stek videre midt i ovnen i 8–10 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt.
Skyll agurken og tomaten, og kutt dem i terninger. Ha grønnsakene i en skål sammen med resten av løken og persillen fra punkt 2 og 1 ss olivenolje. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
Del resten av sitronen i båter og server sitronbåtene og urtedressingen til retten.
God middag!