15-20
Laktosefri
Glutenfri
Massaman kyllingcurry med basmatiris, spinat, peanøtter og lime
Massaman curry er en smaksrik og aromatisk gryterett fra Thailand.
Ingredienser
1 pers
Allergener
- Peanøtter,
- nøtter
Basisvarer
- vann
- olje
- sukker
- salt
Basmatiris
Basmatiris
½ pakke
Massaman kyllingcurry
Sjalottløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Spinat
50 g
Kyllingkjøttdeig
150 g
Massaman currypaste
¼–½ pakke
Kokoskrem
1 pakke
Lime
1 stk
Vann
1 dl
Topping
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1044 kcal
- Fett 55 g
- Karbohydrater 83 g
- Protein 53 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Basmatiris: Kok risen som anvist på pakken.
- Massaman kyllingcurry: Skrell løken og gulrøttene, og skyll spinaten. Kutt løken og gulrøttene i skiver. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingdeigen, gulrøttene og løken i 2 minutter. Tilsett ønsket mengde av currypasten, og stek videre i 1 minutt. Ha i kokoskremen og 1 dl vann, og kok over middels varme i 2 minutter.
- Massaman kyllingcurry, fortsettelse: Del limen i to. Smak til gryten med litt sukker, salt, saft fra limen og eventuelt mer massaman currypaste. Vend inn spinaten, og gi det hele et raskt oppkok.
- Topping: Dryss peanøttene over retten ved servering.
- Nyt måltidet!