15-20
Laktosefri
Asiatisk nudelsalat med sprøstekt kylling, kinakål og ingefær- og koriandersaus
Sprø og saftig kylling er godt til alt, og det smaker ekstra godt i denne friske og fargerike nudelsalaten som er stappfull av grønnsaker.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- olivenolje
- sukker
- salt
- pepper
- olje
Nudelsalat
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g
Gulrot
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Delt kinakål
200 g
Koriander
½ bunt
Sprøstekt kylling
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Maisstivelse
1 pakke
Ingefær- og koriandersaus
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Koriander
½ bunt
Lime
1 stk
Soyasaus (Soya)
½ dl
Olivenolje
1 ss
Sukker
1 ts
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 726 kcal
- Fett 34 g
- Karbohydrater 65 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Legg gjerne gulrotstrimlene i en bolle med kaldt vann i 5 minutter. Det gjør dem ekstra sprø. Hvis du får rester av middagen, kan du lage stekte nudler.
- Nudelsalat: Tilbered nudlene som anvist på pakken. Sil vannet av de ferdigkokte nudlene, og skyll dem raskt i kaldt vann.
- Nudelsalat, fortsettelse: Skrell gulroten og sjalottløken. Kutt gulroten i tynne strimler og sjalottløken i tynne skiver. Kutt kinakålen i strimler. Skyll, tørk og grovhakk hele korianderbunten.
- Sprøstekt kylling: Kutt kyllingen i strimler, og vend kyllingstrimlene i maisstivelsen. Varm opp en stekepanne til høy varme, og tilsett godt med olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter. Stek kyllingen i 2–3 minutter. Stek kyllingen i flere omganger så det blir sprøstekt. Krydre med salt og pepper, og la kyllingen renne av seg på et kjøkkenpapir.
- Ingefær- og koriandersaus: Bland sammen ingefærblandingen, halvparten av korianderen, ½ dl soyasaus, 1 ss olivenolje, 1 ts sukker og saften fra limen.
- Servering: Bland sammen nudlene og grønnsakene, og ha det over på et stort fat. Topp med den sprøstekte kyllingen, resten av korianderen og ingefær- og koriandersausen.