Laktosefri
Asiatisk nudelsalat med sprøstekt kylling
kinakål og ingefær- og koriandersaus3.79 (438)
Under 20 min
11 Ingredienser
Sprø og saftig kylling er godt til alt, og det smaker ekstra godt i denne friske og fargerike nudelsalaten som er stappfull av grønnsaker.
Sprø og saftig kylling er godt til alt, og det smaker ekstra godt i denne friske og fargerike nudelsalaten som er stappfull av grønnsaker.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Eggnudler
125 g
Gulrot
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Delt kinakål
150 g
Koriander
½ bunt
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Maisstivelse
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Hoisinsaus
1 pakke
Lime
½ stk
Koriander
½ bunt
Vann
½ dl
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 686 kcal
- Fett:
- 27 g
- Karbohydrater:
- 72 g
- Protein:
- 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Legg gjerne gulrotstrimlene i en bolle med kaldt vann i 5 minutter. Det gjør dem ekstra sprø. Hvis du får rester av middagen, kan du lage stekte nudler.
Tilbered nudlene som anvist på pakken. Sil vannet av de ferdigkokte nudlene, og skyll dem raskt i kaldt vann.
Skrell gulroten og sjalottløken. Kutt gulroten i tynne strimler og sjalottløken i tynne skiver. Kutt kinakålen i strimler. Skyll, tørk og grovhakk hele korianderen.
Kutt kyllingen i strimler, og vend kyllingen sammen med maisstivelsen i en skål. Varm opp en stekepanne til høy varme, og tilsett godt med olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter. Stek kyllingen i 2–3 minutter. Stek kyllingen i flere omganger så det blir sprøstekt. Krydre med salt og pepper, og la kyllingen renne av seg på et kjøkkenpapir.
Bland sammen ingefærblandingen, hoisinsausen, ½ dl vann, saften fra limen og halvparten av korianderen.
Bland sammen nudlene og grønnsakene, og ha det over på et stort fat. Topp med den sprøstekte kyllingen, resten av korianderen og ingefær- og koriandersausen.
God middag!