Paprikakrydret laks med ovnsbakte søtpotetstaver og kålsalat
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Paprikakrydret laks med ovnsbakte søtpotetstaver og kålsalat

4.27 (584)
Under 30 min
10 Ingredienser
Den uimotståelige kombinasjonen av vitaminrik laks og tørket røkt paprika setter smaksløkene i gang. Kos deg litt ekstra med denne smakfulle retten.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
Søtpotet
1 stk
Olje
½ ss
Rødkål
300 g
Gulrot
1 stk
Grønt eple
1 stk
Appelsin
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Curry- og mangodressing
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 628 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 47 g
  • Protein: 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Paprikakrydderet er litt sterkt, så det holder med litt til de minste. Du kan også steke fisken i 3–4 minutter på hver side i en middels varm stekepanne med litt olje eller margarin. Tilsett gjerne litt olivenolje i kålsalaten for en rundere smak.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skyll og kutt søtpoteten i staver. Fordel søtpotetstavene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetstavene i ovnen i omtrent 20 minutter.
 Kutt rødkålen i tynne strimler. Skrell gulroten, og grovriv gulroten og eplet på et rivjern. Kutt skallet av appelsinen, og del appelsinen i fileter. Skyll, tørk og grovhakk persillen. Bland sammen rødkålen, gulroten, eplet og appelsinen i en salatbolle, og smak til med soyasausen, salt og pepper. Klem over saften fra appelsinskallet, og dryss persillen over kålsalaten. 
 Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Legg fisken i en ildfast form, og krydre den med ønsket mengde av paprikakrydderet og litt salt. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter (se tips). Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
Server curry- og mangodressingen til retten.
125 g Søtpotet: 100 g Kålsalat: 150 g Karri- og mangodressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 490 kcal.  For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!