Pork Ramen - Nudelsuppe med stekt svinekjøttdeig, shiitakesopp og smilende egg
20-30

Pork Ramen - Nudelsuppe med stekt svinekjøttdeig, shiitakesopp og smilende egg

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • soyasaus
  • olje

Buljong, sopp og pak choy

ingefær
Ingefær
½ bit
hoisinsaus
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
1 pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
shiitakesopp
Shiitakesopp
100 g
pak choy
Pak choy
1 stk
Vann
7 dl
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Soyasaus (Soya)
1 ss

Nudler

eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g

Smilende egg

egg
Egg (Egg)
2 stk

Stekt svinedeig

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
kjøttdeig av svin
Kjøttdeig av svin
300 g
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
½–1 pakke

Til servering

vårløk
Vårløk
1 pakke
koriander
Koriander
1 bunt
chiliflak
Chiliflak
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 640 kcal
  • Fett 18 g
  • Karbohydrater 70 g
  • Protein 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek gjerne shiitakesoppen sammen med kjøttdeigen for ekstra smak.

  1. Buljong, sopp og pak choy: Skrell ingefæren og kutt den i tynne skiver. Ha ingefæren, hoisinsausen, hønsebuljongen og 7 dl vann i en kjele og la det koke på middels høy varme i 10 minutter. Rens og del soppen i skiver. Skyll pak choyene, vårløken og korianderen. Kutt vårløken og pak choyen i strimler, og grovhakk korianderen. 
  2. Nudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken.
  3. Smilende egg: Kok opp en kjele med vann, og kok eggene i 7 minutter. Skyll eggene i kaldt vann, skrell dem, og del dem i to ved servering. 
  4. Stekt svinedeig: Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 5 minutter. Tilsett hvitløken og soya- og ingefærsausen og stek videre i 2 minutter.    
  5. Buljong, sopp og pak choy, fortsettelse: Smak til buljongen med 1 ss eddik og 1 ss soyasaus. Ha pak choyen og shiitakesoppen i buljongen og la det småkoke på middels høy varme i 2 minutter.
  6. Fordel nudlene i dype skåler og hell over buljongen. Fordel shiitaken, pak choyen, svinedeigen, eggene, vårløken og korianderen over, og topp med ønsket mengde av chiliflakene. Håper det smaker!