Roede
Laktosefri
Glutenfri
Kyllingwok med sataysaus
grønnkål og svart ris4.15 (286)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
 - Peanøtter·
 - Nøtter·
 - Soya
 
Basisvarer:
- Olje
 - pepper
 - salt
 - vann
 
Svart ris
1 pakke
Hakkede peanøtter
½ pakke
Kokoskrem
½ pakke
Chiliflak
½ pakke
Glutenfri soyasaus
1 pose
Gulrot
1 stk
Rødløk
½–1 stk
Strimlet kyllingfilet
300 g
Strimlet grønnkål
100 g
Vann
½ dl
Sesamfrø
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
 - 590 kcal
 - Fett:
 - 19 g
 - Karbohydrater:
 - 56 g
 - Protein:
 - 47 g
 
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist sesamfrøene lett gylne i en middels varm og tørr stekepanne, for mer smak.
 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Ha ½ dl vann, peanøttene, kokoskremen, chiliflakene og soyasausen i et litermål. Kjør det sammen med en stavmikser.
 Skrell og kutt gulrøttene og rødløken i skiver. Varm opp en stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i litt olje. Wok kyllingen i 2–3 minutter. Tilsett gulrøttene og rødløken, og wok videre i 3–4 minutter, under omrøring. Tilsett så grønnkålen, og krydre med litt salt og pepper. Hell på sataysausen, og kok opp.    
 Topp retten med sesamfrøene. 
 300 g Ris: 100 g Energiinnhold: ca. 480 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!
