20-30
Glutenfri
Tomatisert lammekarri i kokos med basmatiris, koriander og appelsin
Karri er en aromatisk krydderblanding laget av blant annet spisskummen, kardemomme og gurkemeie, og gir god smak til denne klassiske gryteretten fra Nepal.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Peanøtter,
- nøtter
Basisvarer
- vann
- salt
- pepper
Basmatiris
Basmatiris
135 g
Tomatisert lammekarri i kokos
Gul løk
1 stk
Tomat
1 stk
Koriander
½ bunt
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Mørkokt grytekjøtt av lam
250 g
Karri
½ pakke
Kokoskrem
1 pakke
Vann
½ dl
Tilbehør
Appelsin
1 stk
Rød chili
1 stk
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
½ pakke
Koriander
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 817 kcal
- Fett 43 g
- Karbohydrater 72 g
- Protein 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også kutte en av tomatene i terninger, og bruke den til å lage en frisk salsa med appelsin, koriander, chili og peanøtter.
- Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Tomatisert lammekarri i kokos: Skrell og finhakk løken. Skyll og kutt tomaten i mindre biter (se tips). Skyll og grovhakk all korianderen.
- Tomatisert lammekarri i kokos, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels varme og ha i ingefærblandingen. Tilsett løken og tomaten, og stek i 2 minutter. Tilsett lammekjøttet og sjyen fra pakken, karrien, kokoskremen, ½ dl vann og halvparten av korianderen. Kok det hele i omtrent 10 minutter, til sausen tykner noe. Smak til med salt og pepper.
- Tilbehør: Skrell appelsinen og kutt den i terninger. Skyll og kutt chilien i tynne skiver. Topp retten med appelsinterningene, chilien, peanøttene og resten av korianderen. God middag!
- Vel bekomme!