Rice bowl med kyllingkjøttdeig i teriyakisaus, vårløk, lettsyltet agurk og peanøtter
15-20

Rice bowl med kyllingkjøttdeig i teriyakisaus, vårløk, lettsyltet agurk og peanøtter

Bowl er superpopulært for tiden, og her får du en bowl proppfull av smaker. En spennende og fargerik fusion-rett.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Jasminris

jasminris
Jasminris
½ pakke

Lettsyltet agurk

agurk
Agurk
½ stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
1 ss
Vann
2 ss

Grønnsaker

vårløk
Vårløk
1 pakke
gulrot
Gulrot
1 stk

Kyllingkjøttdeig i teriyakisaus

kyllingkjøttdeig
Kyllingkjøttdeig
150 g
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½ pakke

Tilbehør

lime
Lime
½ stk
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
½ pakke
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1052 kcal
  • Fett 51 g
  • Karbohydrater 101 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Lettsyltet agurk: Skyll og kutt agurken i to på langs, og så i tynne skiver. Pisk sammen 1 ss eddik, 1 ss sukker og 2 ss vann i en skål, og vend inn agurkskivene.    
  3. Grønnsaker: Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Skrell og kutt gulroten i tynne strimler, eller riv den på den grove siden av et rivjern.
  4. Kyllingkjøttdeig i teriyakisaus: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, til den har fått en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den i 2–4 minutter, til den er gjennomstekt. Vend inn teriyakisausen og krydre med salt og pepper.   
  5. Servering: Skyll og kutt limen i båter. Ha risen og teriyakikjøttdeigen i en skål. Topp med gulroten, den lettsyltede agurken, vårløken og peanøttene. Server chilimajonesen og limebåtene til retten.