Kylling kung pao - marinert kylling med vårløk og peanøtter
Laktosefri

Kylling kung pao - marinert kylling

med vårløk og peanøtter
4.19 (127)
Under 30 min
9 Ingredienser
Kung pao er også kjent som gong bao, og er en velkjent kinesisk klassiker med smak av sødme fra honning, og styrke fra pepper og chili.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Jasminris
½ pakke
Skivet kyllingfilet
200 g
Teriyakisaus
½ pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Honning
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Rød paprika
1 stk
Vårløk
½ pakke
Hakkede peanøtter
½–1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Teriyakisaus
½ pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
1058 kcal
Fett:
43 g
Karbohydrater:
103 g
Protein:
65 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne retten lages ofte med sichuanpepper, så bytt gjerne ut det vanlige pepperet om du har det liggende.

Tilbered risen som anvist på pakken, men husk å halvere mengden vann.
Skjær kyllingen i mindre biter. Ha kyllingen i en bolle, og tilsett halve pakken med teriyakisaus, honningen og ingefærblandingen.
Rens og kutt paprikaen i terninger. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek den marinerte kyllingen i 3–4 minutter. Ha i paprikaen, og stek videre i 3 minutter. Tilsett vårløken, peanøttene og resten av teriyakisausen. Vend det sammen, og smakt til med litt salt og pepper.
God middag!