Butter chickpeas med eple- og koriandersalat, cashewnøtter og mangochutney
Laktosefri
Vegetar

Butter chickpeas

med eple- og koriandersalat, cashewnøtter og mangochutney
Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
Inderne er verdensmestere på vegetarmat. Her får du en kremet kikertgryte med en frisk og sprø råkostsalat. Cashewnøtter er prikken over i'en.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Cashewnøtter

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Basmatiris
135 g
Kikerter
1 pakke
Squash
½–1 stk
Koriander
½ bunt
Butter chicken-paste
½–1 glass
Kokoskrem
1 pakke
Cashewnøtter
1 pakke
(Cashewnøtter)
Vann
1 dl
Nanbrød
½ pakke
(Hvete, Rug)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Grønt eple
1 stk
Lime
1 stk
Koriander
½ bunt
Mangochutney
½–1 glass
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
952 kcal
Fett:
33 g
Karbohydrater:
137 g
Protein:
27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 250 grader.
 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Sil laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann. Skyll squashen og korianderen. Kutt squashen i terninger. Plukk korianderbladene av stilkene, og finhakk bladene og stilkene hver for seg.
 Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek de hakkede korianderstilkene og squashen i 4–5 minutter, og krydre med salt og pepper. Tilsett kikertene, butter chicken-pasten, kokoskremen og 1 dl vann, og la det hele småkoke i omtrent 5 minutter. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer av butter chicken-pasten. Vend inn cashewnøttene rett før servering.
Tilbered brødet som anvist på pakken. Kutt det i mindre biter før servering.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt, eller til de er gylne. Skyll og grovriv eplet på et rivjern, og ha det over i en skål. Vend inn saften fra limen, korianderbladene og sesamfrøene.
 Server mangochutneyen til retten.
God middag!