Fullkornspasta med kremet tomatsaus
bacon og spinat4.22 (160)
Under 20 min
11 Ingredienser
Pasta med kremet tomatsaus, sprøtt og salt bacon og frisk spinat en av favorittene våre. Denne retten er en sikker vinner på middagsbordet.
Pasta med kremet tomatsaus, sprøtt og salt bacon og frisk spinat en av favorittene våre. Denne retten er en sikker vinner på middagsbordet.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Fullkornslinguine
200 g
Gul løk
1 stk
Stangselleri
1 stilk
Rød paprika
1 stk
Spinat
50 g
Baconterninger
150 g
Tomatpuré
1½ pakke
Oksebuljong
1 pakke
Crème fraîche
150 g
Vann
2 dl
Cherrytomater
1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 710 kcal
- Fett:
- 23 g
- Karbohydrater:
- 89 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk løken. Skyll og kutt stangsellerien og paprikaen i terninger, og skyll spinaten.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i omtrent 5 minutter, til det er gyllent. Tilsett løken, stangsellerien og paprikaen, og stek videre i omtrent 3 minutter, til løken er blank. Tilsett tomatpuréen, 2 dl vann, oksebuljongen og crème fraîchen. La det hele småkoke i 5 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker. Vend inn spinaten rett før servering, og la det koke i 1–2 minutter, til spinaten har falt litt sammen.
Skyll tomatene og salaten. Riv salaten i biter og del tomatene i to, og ha det i en bolle. Drypp over litt olivenolje og eddik.
God middag!