Pannestekt lyr med gulrøtter, grovknuste poteter og soyasmør
20-30

Pannestekt lyr med gulrøtter, grovknuste poteter og soyasmør

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • soyasaus
  • hvetemel
  • salt
  • pepper
  • olje

Grovknuste poteter

poteter
Poteter
350 g
Smør (Melk)
1 ss

Gulrøtter

gulrøtter
Gulrøtter
400 g

Soyasmør

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
kryddersmør
Kryddersmør (Melk, Laktose)
1 pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss

Pannestekt lyr

lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
325 g
Hvetemel (Hvete)
½ dl

Til servering

sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 591 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 53 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok gulrøttene i 2 minutter, hell av vannet og stek dem i en stekepanne med 1 ss smør, litt av hvitløken og 1 ts sukker.

  1. Grovknuste poteter: Skyll potetene, og kok dem i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.  
  2. Gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok gulrøttene i lettsaltet vann i 5 minutter. 
  3. Soyasmør: Skrell og finkutt sjalottløken. Ha kryddersmøret i en kjele, og kok opp. Smøret skal småkoke til det får en nøtteaktig lukt og en lett brunfarge. Rør i smøret med jevne mellomrom, så det ikke brenner seg eller setter seg i bunnen. Rør inn sjalottløken og 1 ss soyasaus. La soyasmøret stå på lav varme frem til servering.  
  4. Pannestekt lyr: Krydre fisken med salt og pepper, og vend den i et tynt lag med mel (kan sløyfes). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. 
  5. Grovknuste poteter, fortsettelse: Sil vannet av potetene når de er ferdig kokt, og grovknus dem med en visp eller stapper. Bland inn 1 ss smør, og smak til med salt og pepper.   
  6. Til servering: Kutt sitronen i båter, og server den ved siden av retten.