Kikertfritters med frisk rødkålsalat og ovnsbakt jordskokk
Vegetar

Kikertfritters

med frisk rødkålsalat og ovnsbakt jordskokk
Ny oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser
Kikertfrittersene får nydelig konsistens når de stekes, knasende sprø. Chilikrydderet gir jordskokkene et lite sting, perfekt til den friske salaten.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Mandler
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Egg
  • hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Kikerter
1 pakke
Maiskorn
1 pakke
Bladpersille
½ bunt
Revet ost
100 g
(Melk)
Egg
1 stk
(Egg)
Hvetemel
¾ dl
(Hvete)
Jordskokk
250 g
Chiliflak
¼ pakke
Mandelskiver
1 pakke
(Mandler, Nøtter)
Grønt eple
1 stk
Gulrot
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Bladpersille
½ bunt
Tranebær
1 pakke
Lime
1 stk
Urtedressing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
691 kcal
Fett:
34 g
Karbohydrater:
63 g
Protein:
34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag gjerne deigen til kikertfrittersene dagen før, og la den stå i kjøleskapet over natten.

Varm opp stekeovnen til 215 grader varmluft.
 Sil laken av kikertene og maisen, og skyll dem i kaldt vann. Skyll, tørk og finhakk persillen. Visp sammen 1 egg og ¾ dl hvetemel i en skål. Vend inn kikertene, maisen, osten og halvparten av persillen. Krydre med litt salt og pepper.  
 Skyll og kutt jordskokkene i fire. Fordel dem i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og ønsket mengde av chiliflakene. Stek jordskokkene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
 Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist mandelskivene i 1–2 minutter, til de har fått litt farge. Skyll og kutt eplet i terninger. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Bland sammen rødkålen, gulroten, eplet, mandlene, resten av persillen og tranebærene i en salatbolle. Klem over saften fra limen.
 Varm opp stekepannen fra punkt 4 til middels høy varme, og ha i litt olje. Form kikertfritters av omtrent 2 ss røre. Stek dem i 3–4 minutter på den ene siden. Snu dem, press dem litt flate med stekespaden, og stek dem i 3–4 minutter på den andre siden.
Server urtedressingen til retten. 
God middag!