Roede
Laktosefri
Vegetar
Kokoskremet blomkålsuppe
med karri, ingefær og sesamfrøkrutongerNy oppskrift
Under 30 min
16 Ingredienser
Mør blomkål i en smakfull, varmende suppe med sprø pak choy, pannestekte kikerter og vårløk. Koriander og lime setter prikken over i'en.
Mør blomkål i en smakfull, varmende suppe med sprø pak choy, pannestekte kikerter og vårløk. Koriander og lime setter prikken over i'en.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Bygg·
- Havre·
- Hvete
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- vann
Blomkål
1 stk
Purre
1 stk
Hvitløksfedd
½ stk
Ingefær
½–1 bit
Karri
1 pakke
Chiliflak
½ pakke
Kokoskrem
1 pakke
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Olje
1 ss
Vann
8–10 dl
Grove bagetter
½ pakke
Hvitløksfedd
½ stk
Sesamfrø
1 pakke
Olje
½ ss
Vårløk
1 pakke
Pak choy
1 stk
Kikerter
1 pakke
Olje
½ ss
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 667 kcal
- Fett:
- 32 g
- Karbohydrater:
- 69 g
- Protein:
- 26 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan skrelle ingefæren med en skje. Tilbered bagettene som anvist på pakken hvis du heller vil det.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Del blomkålen i mindre buketter. Del purren i to på langs, skyll den i kaldt vann, og kutt den i skiver. Skrell og finhakk ingefæren og halve hvitløken (se tips).
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek blomkålen, purren, hvitløken, ingefæren, karrien og ønsket mengde av chiliflakene i omtrent 5 minutter, til løken er blank. Ha i 8 dl vann, kokoskremen og grønnsaksbuljongen, og kok opp. Kok grønnsakene i 12–15 minutter, til de er møre. Kjør suppen jevn med en stavmikser. Spe med mer vann hvis du synes suppen blir for tykk. Smak til med salt og pepper.
Kutt bagettene i terninger. Skrell og finhakk resten av hvitløken. Bland sammen brødterningene, hvitløken, litt olje, salt og sesamfrøene på et stekebrett med bakepapir. Stek krutongene i ovnen i 8–10 minutter, til de er lett gylne.
Skyll vårløken og pak choyen. Kutt vårløken i tynne ringer og pak choyen i strimler. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pak choyen og kikertene i 3–4 minutter under omrøring. Vend inn vårløken, og krydre med litt salt og pepper.
Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Kutt limen i båter, og server korianderen og limebåtene til retten.
400 g Grønnsaker og kikerter: 200 g Krutonger: 50 g Energiinnhold: ca. 440 kcal.
God middag!