Kokoskremet blomkålsuppe med karri, ingefær og sesamfrøkrutonger
Roede
Laktosefri
Vegetar

Kokoskremet blomkålsuppe

med karri, ingefær og sesamfrøkrutonger
Ny oppskrift
Under 30 min
16 Ingredienser
Mør blomkål i en smakfull, varmende suppe med sprø pak choy, pannestekte kikerter og vårløk. Koriander og lime setter prikken over i'en.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Blomkål
1 stk
Purre
1 stk
Hvitløksfedd
½ stk
Ingefær
½–1 bit
Karri
1 pakke
Chiliflak
½ pakke
Kokoskrem
1 pakke
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Olje
1 ss
Vann
8–10 dl
Grove bagetter
½ pakke
(Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
Hvitløksfedd
½ stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Olje
½ ss
Vårløk
1 pakke
Pak choy
1 stk
Kikerter
1 pakke
Olje
½ ss
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
667 kcal
Fett:
32 g
Karbohydrater:
69 g
Protein:
26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan skrelle ingefæren med en skje. Tilbered bagettene som anvist på pakken hvis du heller vil det.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
 Del blomkålen i mindre buketter. Del purren i to på langs, skyll den i kaldt vann, og kutt den i skiver. Skrell og finhakk ingefæren og halve hvitløken (se tips). 
 Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek blomkålen, purren, hvitløken, ingefæren, karrien og ønsket mengde av chiliflakene i omtrent 5 minutter, til løken er blank. Ha i 8 dl vann, kokoskremen og grønnsaksbuljongen, og kok opp. Kok grønnsakene i 12–15 minutter, til de er møre. Kjør suppen jevn med en stavmikser. Spe med mer vann hvis du synes suppen blir for tykk. Smak til med salt og pepper.
Kutt bagettene i terninger. Skrell og finhakk resten av hvitløken. Bland sammen brødterningene, hvitløken, litt olje, salt og sesamfrøene på et stekebrett med bakepapir. Stek krutongene i ovnen i 8–10 minutter, til de er lett gylne.
 Skyll vårløken og pak choyen. Kutt vårløken i tynne ringer og pak choyen i strimler. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pak choyen og kikertene i 3–4 minutter under omrøring. Vend inn vårløken, og krydre med litt salt og pepper.  
 Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Kutt limen i båter, og server korianderen og limebåtene til retten.
400 g Grønnsaker og kikerter: 200 g Krutonger: 50 g Energiinnhold: ca. 440 kcal.
God middag!