Kyllingkaker i brun saus med honningglaserte gulrøtter og ovnsstekte potetskiver
Glutenfri

Kyllingkaker i brun saus

med honningglaserte gulrøtter og ovnsstekte potetskiver
3.92 (119)
Under 40 min
9 Ingredienser
Gulrøtter bakt med honning, hvitløk, timian og appelsinsaft er et smakfullt tilbehør til disse gode kyllingkakene.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Timian
½ bunt
Appelsin
1 stk
Strimlet grønnkål
100 g
Honning
1 pakke
Kyllingkaker
300 g
Brun saus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
733 kcal
Fett:
42 g
Karbohydrater:
60 g
Protein:
28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i skiver. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.  
 Skrell og kutt gulrøttene i to på langs. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Skyll timianen og appelsinen, og finriv appelsinskallet (kun det oransje) på et rivjern. Dra timianbladene av stilkene, og del appelsinen i to.
 Fordel gulrøttene i en ildfast form, og vend inn timianbladene, appelsinskallet, saften fra appelsinen, og litt olje, salt og pepper. Stek det hele i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til gulrøttene er møre. Ha grønnkålen i en bolle, og vend inn litt olje, salt og pepper. Ta gulrøttene ut av ovnen, og vend inn honningen og hvitløken. Fordel grønnkålen over gulrøttene, og stek det hele videre i 5 minutter til.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingkakene i 2–3 minutter på hver side. Hell over sausen, kok opp, og skru ned temperaturen til lav varme. La kyllingkakene trekke i sausen til resten av maten er klar. 
God middag!