Laktosefri
Laksepoke med chilimajones
agurk og syltet rødkål4.34 (982)
Under 20 min
9 Ingredienser
Poke er en hawaiisk rett med rå fisk kuttet i terninger. Her får du en megagod versjon med marinert og stekt fisk. Barnas nye favoritt? 
Poke er en hawaiisk rett med rå fisk kuttet i terninger. Her får du en megagod versjon med marinert og stekt fisk. Barnas nye favoritt? 
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
 - Egg·
 - Sennep·
 - Fisk·
 - Hvete·
 - Soya
 
Basisvarer:
- Eplesider-/hvitvinseddik
 - olje
 - sukker
 - vann
 
Jasminris
135 g
Finsnittet rødkål
100 g
Vann
1 dl
Sukker
½ dl
Eplesider-/hvitvinseddik
¼ dl
Ponzusaus
1 pakke
Laksefilet
270 g
Sesamfrø
1 pakke
Grønt eple
1 stk
Agurk
½ stk
Gulrot
1 stk
Chilimajones
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
 - 846 kcal
 - Fett:
 - 40 g
 - Karbohydrater:
 - 86 g
 - Protein:
 - 37 g
 
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis chilimajonesen blir for sterk for barna, kan den serveres på siden til de som ønsker.
 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Kok opp 1 dl vann, ½ dl sukker og ¼ dl eddik i en kjele. Rør rundt så sukkeret smelter. Ha rødkålen i laken, og la den småkoke under lokk i omtrent 3 minutter. Ta kjelen av varmen, og la rødkålen trekke frem til servering. Hell av laken ved servering. 
 Ha ponzusausen i en skål. Skjær fisken i store terninger, og vend terningene i sesamfrøene. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter, eller til den har en jevn stekeskorpe. Ha fisken over i skålen med ponzusaus. 
 Skyll eplet og agurken, og kutt eplet og ønsket mengde av agurken i små terninger. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern.
 Legg risen i serveringsskåler, og fordel laksen, eplet, agurken, gulroten og den syltede rødkålen over. Topp retten med  resten av ponzusausen og chilimajonesen.
God middag!
