Langtidsstekt lammelår med hvitløk og rosmarin, med fløtegratinerte poteter, glaserte rotgrønnsaker og rødvinssaus
Glutenfri

Langtidsstekt lammelår

med hvitløk og rosmarin, med fløtegratinerte poteter, glaserte rotgrønnskaker og rødvinssaus
Ny oppskrift
Under 7 timer
12 Ingredienser
Noe av det beste som finnes er et perfekt rosastekt lammelår med godt tilbehør. Nyt denne klassiske påskemiddagen med familie eller venner.

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Lammelår
2,3 kg
Salt
1 ss
Pepper
1 ts
Fløtepoteter
1600 g
(Melk, Laktose)
Revet mozzarella
180 g
(Melk, Laktose)
Gulrøtter
800 g
Sellerirot
500 g
(Selleri)
Kålrot
500 g
Pastinakk
2 stk
Vårløk
1 pakke
Honning
2 pakke
Smør
100 g
(Melk)
Rødvinssaus
2 pakke
(Melk)
Rørte tyttebær
180 g
Dijonsennep
2 glass
(Sulfitt, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1446 kcal
Fett:
97 g
Karbohydrater:
74 g
Protein:
70 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ta lammelåret ut av kjøleskapet minst en time før det skal stekes. En velsmakende liten tvist på tilbehøret er å servere stekte pærer til. Del to pærer i fire, og stek dem sammen med lammelåret.

Varm opp stekeovnen til 250 grader med grillfunksjon.
 Gni lammelåret inn med 1 ss salt, 1 ts pepper og litt olje. Legg lammelåret på et stekebrett, og grill det høyt i ovnen i omtrent 8 minutter, til det har fått en lys, gyllen farge. Ta lammelåret ut av ovnen, og skru ned temperaturen til 90 grader med over- og undervarme. La døren på ovnen stå litt åpen, slik at ovnen får kjølt seg ned.
 Legg lammelåret i en langpanne, eller i en stor ildfast form. Stikk inn et steketermometer, men pass på at det ikke treffer benet. Stek lammelåret i ovnen i 5–6 timer, eller til steketermometeret viser 65 grader. Da er kjøttet medium stekt. Ved 70 grader er kjøttet medium pluss stekt, og det er gjennomstekt ved 75 grader. Ta lammelåret ut av ovnen, og la det hvile under aluminiumsfolie frem til servering.
 Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft etter at lammelåret er ferdig stekt. Ha fløtepotetene i en smurt ildfast form, og strø over den revne mozzarellaen. Stek fløtepotetene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomvarme og jevnt gratinerte.
 Skrell og kutt rotgrønnsakene i terninger. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Ha rotgrønnsakene i en kjele, og dekk dem med vann. Kok rotgrønnsakene i 10 minutter. Sil av vannet, og la dem dampe av seg i kjelen. Kutt smøret i terninger. Varm opp kjelen til middels varme, og stek smøret, honningen og rotgrønnsakene i 5 minutter, til rotgrønnsakene er glaserte. Krydre med salt og pepper, og vend inn vårløken.
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
 Server de rørte tyttebærene og dijonsennepen til det saftige lammelåret. 
God middag!