20-30
Roede
Ovnsbakt hyse i urtesaus med pannestekt purre og hvitløksbulgur
Ovnsbakt hyse får følge av grønnsaker som blir søte og smakfulle etter en tur i stekepanna. Hvitløksbulgur er utradisjonelt og supergodt tilbehør.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- olje
- vann
- salt
- pepper
Ovnsbakt hyse
Hysefilet (Fisk)
325 g
Bechamelsaus (Melk, Laktose)
1 pakke
Urtemiks
½–1 pakke
Hviløksbulgur
Hvitløksfedd
1 stk
Bulgur (Hvete)
125 g
Olje
½ ss
Vann
2½ dl
Pannestekte grønnsaker
Gulrøtter
2 stk
Purre
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 520 kcal
- Fett 14 g
- Karbohydrater 57 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også koke gulrøttene i lettsaltet vann i 5–6 minutter, tilsett purren de siste 3 minuttene.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Ovnsbakt hyse: Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Ha bechamelsausen i en ildfast form, og rør inn urtemiksen. Legg fiskestykkene ned i sausen, og krydre med litt salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 10–12 minutter.
- Hviløksbulgur: Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i ½ ss olje. Stek hvitløken i omtrent 2 minutter, til den er blank. Ha i bulguren, og stek videre i 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann, litt salt, og kok opp under lokk. La bulguren småkoke under lokk i 8–10 minutter. Rør om av og til.
- Pannestekte grønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Snitt purren i to på langs, skyll og kutt den i skiver (se tips). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gulrøttene og purren i 3–4 minutter, til det er mørt. Krydre med litt salt og pepper.
- God middag!
- Fisk: 125 g Grønnsaker: 150 g Bulgur: 100 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 380 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).