Panert torsk med ovnsbakte potetbåter og ertesmør
Laktosefri

Panert torsk

med ovnsbakte potetbåter og ertesmør
4 (64)
Under 30 min
7 Ingredienser
Panert og sprø fisk, toppet med et ertesmør stappfullt av smak, er både hverdagskost og hverdagskos.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Liste
Liste
Bilder
Bakepotet
1 stk
Gulrot
1 stk
Panert torsk
200 g
(Fisk, Hvete)
Sjalottløk
½ stk
Erter
125 g
Smør
2 ss
(Melk)
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Sitron
¼ stk
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
896 kcal
Fett:
39 g
Karbohydrater:
101 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Det er også godt med noen dråper eddik over fisken ved servering. Hvis du vil ha en litt friskere rett, kan du lage en råkostsalat av gulroten.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Skyll og kutt poteten i båter. Skrell og kutt gulroten i staver. Fordel potetbåtene og gulrotstavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, til de er gylne og møre.
 Legg fisken på stekebrettet med grønnsakene når det gjenstår 10–12 minutter av grønnsakenes steketid. 
Skrell og finhakk sjalottløken. Smelt 2 ss smør i en liten kjele på middels varme. Tilsett sjalottløken, ertene og halve pakken med soyasaus. Stek det hele i 2 minutter, og skru ned til lav varme. La ertesmøret stå på lav varme frem til servering. 
Kutt sitronen i båter, og ha sitronbåtene til retten.
Hvis du ikke spiser opp all fisken, kan du lage et dansk smørbrød med den panerte fisken og remulade til lunsj dagen etter. Lag sitronvann med resten av sitronen.
God middag!