Pad thai med sprø tofu, bønnespirer, pak choy og peanøtter
20-30
Laktosefri
Vegetar

Pad thai med sprø tofu, bønnespirer, pak choy og peanøtter

Pad thai er en stekt risnudlerett som ofte serveres som gatemat, men også på de fleste restauranter i Thailand. Her serveres den med norskprodusert tofu.

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • hvete,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • egg
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Nudler

eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g

Pad thai

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
pak choy
Pak choy
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
lime
Lime
½ stk
koriander
Koriander
½ bunt
tofu
Tofu (Soya)
1 pakke
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
½–1 pakke
chiliflak
Chiliflak
1 pakke
Soyasaus (Soya)
2 ts
Egg (Egg)
1 stk
Vann
1 dl

Topping

hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
koriander
Koriander
½ bunt
bønnespirer
Bønnespirer
1 pakke
lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 708 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 69 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vil du gjøre en vri på retten, så kan du steke speilegg og toppe nudlene med dem.

  1. Pad thai, forberedelse: Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skyll og kutt pak choyen i grove biter. Skrell og kutt gulroten i to på langs, og så i tynne skiver på skrå. Kutt limen i båter. Skyll og tørk korianderen. Finhakk korianderstilkene, og spar bladene til topping. Kutt tofuen i terninger på 2x2 cm. Knekk egget i en skål, og pisk det lett sammen med en gaffel.  
  2. Nudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken.
  3. Pad thai: Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuen i omtrent 2 minutter, eller til den er gyllen og sprø. Vend inn 2 ts soyasaus, og legg tofuen på en tallerken. 
  4. Pad thai, fortsettelse: Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek sjalottløken og korianderstilkene i 2–3 minutter, eller til det er blankt. Tilsett hvitløken, pak choyen, gulroten, soya- og ingefærsausen og 1 dl vann, og kok det hele i 4–5 minutter. Smak til med ønsket mengde av chiliflakene, saft fra limen, soyasaus, salt og pepper. Vend inn egget, nudlene og tofuen, og stek videre i 2–3 minutter.  
  5. Topping: Topp retten med de hakkede peanøttene, korianderbladene og bønnespirene, og server resten av limebåtene til retten. God middag!