Persille- og hvitløkskrydret svinekam med fløtepoteter og kokte grønnsaker
Glutenfri

Persille- og hvitløkskrydret svinekam

med fløtepoteter og kokte grønnsaker
Ny oppskrift
Under 30 min
5 Ingredienser
Fløtepoteter passer til det aller meste, og er skikkelig comfortfood. Den gode krydderblandingen med persille og hvitløk er perfekt til svin.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • balsamicoeddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Fløtepoteter
200 g
(Melk, Laktose)
Persillade
½ pakke
(Sulfitt)
Svinekam i skiver
150 g
Gul løk
½ stk
Smør
½ ss
(Melk)
Balsamicoeddik
1 ss
Brokkolibuketter
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
553 kcal
Fett:
27 g
Karbohydrater:
34 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett litt soyasaus og/eller sennep i stekepannen mot slutten av løkens steketid for å lage en rask og smakfull sjysaus.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til grønnsakene i punkt 5. 
 Fordel fløtepotetene i en smurt ildfast form, og stek dem midt i ovnen i 15–20 minutter.
 Skrell og kutt løken i skiver.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, til det er gyllent og gjennomstekt. Krydre med persilladen, og legg det over på en tallerken. Tilsett løken og ½ ss smør i stekepannen. Stek løken i 2 minutter før du tilsetter 1 ss balsamicoeddik. Stek løken i 3 minutter til. 
 Kok brokkoli- og blomkålbukettene i 2–3 minutter, eller til de er møre. Hell av vannet.
Samle restene i en ildfast form, vend inn litt crème fraîche eller rømme, og stek formen i ovnen i 10 minutter på 220 grader varmluft.
God middag!