Glutenfri
Persille- og hvitløkskrydret svinekam
med fløtepoteter og kokte grønnsakerNy oppskrift
Under 30 min
5 Ingredienser
Fløtepoteter passer til det aller meste, og er skikkelig comfortfood. Den gode krydderblandingen med persille og hvitløk er perfekt til svin.
Fløtepoteter passer til det aller meste, og er skikkelig comfortfood. Den gode krydderblandingen med persille og hvitløk er perfekt til svin.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- balsamicoeddik
- olje
- pepper
- salt
- smør
Fløtepoteter
200 g
Persillade
½ pakke
Svinekam i skiver
150 g
Gul løk
½ stk
Smør
½ ss
Balsamicoeddik
1 ss
Brokkolibuketter
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 553 kcal
- Fett:
- 27 g
- Karbohydrater:
- 34 g
- Protein:
- 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett litt soyasaus og/eller sennep i stekepannen mot slutten av løkens steketid for å lage en rask og smakfull sjysaus.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til grønnsakene i punkt 5.
Fordel fløtepotetene i en smurt ildfast form, og stek dem midt i ovnen i 15–20 minutter.
Skrell og kutt løken i skiver.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, til det er gyllent og gjennomstekt. Krydre med persilladen, og legg det over på en tallerken. Tilsett løken og ½ ss smør i stekepannen. Stek løken i 2 minutter før du tilsetter 1 ss balsamicoeddik. Stek løken i 3 minutter til.
Kok brokkoli- og blomkålbukettene i 2–3 minutter, eller til de er møre. Hell av vannet.
Samle restene i en ildfast form, vend inn litt crème fraîche eller rømme, og stek formen i ovnen i 10 minutter på 220 grader varmluft.
God middag!