Svinekam og lun salat med søtpotet og appelsin
Laktosefri

Svinekam og lun salat

med søtpotet og appelsin
Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser
Denne lune salaten med sursøt vinaigrette, er perfekt tilbehør til den magre svinekammen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Søtpotet
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Sjalottløk
1 stk
Spinat
100 g
Mager svinekam i skiver
300 g
Appelsin
1 stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
650 kcal
Fett:
38 g
Karbohydrater:
37 g
Protein:
39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne retten er like god varm som kald. For å spare tid, kan du steke kjøttet og rotgrønnsakene dagen før, og server retten som en kald salat.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
 Skrell søtpoteten og gulrøttene. Kutt søtpoteten i omtrent 2 cm tykke skiver, og gulrøttene i staver. Fordel søtpoteskivene og gulrotstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, sitruskrydderet, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomstekte.    
 Skyll appelsinen og finriv skallet (kun det oransje) på et rivjern. Ha det revne skallet i en bolle. Press over saften fra sitronen, og pisk inn ½ dl olivenolje. Smak til med salt og pepper.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek det i 2–3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt.
 Skrell og kutt løken i tynne skiver. Skrell og del appelsinen i båter eller skiver. Skyll spinaten og bland den med de ovnsbakte grønnsakene. Fordel grønnsakene, appelsinen og løkskivene på et serveringsfat, og server salaten med kjøttet og vinaigretten.  
God middag!