Laktosefri
Svinekam og lun salat
med søtpotet og appelsinNy oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser
Denne lune salaten med sursøt vinaigrette, er perfekt tilbehør til den magre svinekammen.
Denne lune salaten med sursøt vinaigrette, er perfekt tilbehør til den magre svinekammen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Søtpotet
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sitruskrydder
1 pakke
Sjalottløk
1 stk
Spinat
100 g
Mager svinekam i skiver
300 g
Appelsin
1 stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 650 kcal
- Fett:
- 38 g
- Karbohydrater:
- 37 g
- Protein:
- 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten er like god varm som kald. For å spare tid, kan du steke kjøttet og rotgrønnsakene dagen før, og server retten som en kald salat.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell søtpoteten og gulrøttene. Kutt søtpoteten i omtrent 2 cm tykke skiver, og gulrøttene i staver. Fordel søtpoteskivene og gulrotstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, sitruskrydderet, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Skyll appelsinen og finriv skallet (kun det oransje) på et rivjern. Ha det revne skallet i en bolle. Press over saften fra sitronen, og pisk inn ½ dl olivenolje. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek det i 2–3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt.
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Skrell og del appelsinen i båter eller skiver. Skyll spinaten og bland den med de ovnsbakte grønnsakene. Fordel grønnsakene, appelsinen og løkskivene på et serveringsfat, og server salaten med kjøttet og vinaigretten.
God middag!