25-35
Glutenfri
Sprøbakt laksefilet med ovnsbakte grønnsaker og tomatsalsa
Denne meksikansk-inspirerte lakseretten med ovnsbakte grønnsaker, passer hvilken som helst dag i uken. Retten kan også være et alternativ til fredagstacoen.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakte grønnsaker
Poteter
350 g
Rød paprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Sprøbakt laksefilet
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Panering
½ pakke
Laksefilet (Fisk)
270 g
Smør (Melk)
1 ss
Tilbehør
Lime
½ stk
Lettrømme (Melk, Laktose)
75 g
Tomatsalsa
100 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 702 kcal
- Fett 35 g
- Karbohydrater 62 g
- Protein 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Laksen kan stekes i stekepannen med paprikakrydderet, og paneringen kan strøs over potetene i ovnen for ekstra krønsj.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte grønnsaker: Skyll potetene og paprikaen, og skrell løken. Kutt potetene og løken i skiver, og paprikaen i ringer, og fordel alt utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene nederst i ovnen i omtrent 30 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
- Sprøbakt laksefilet: Smelt 1 ss smør i en liten kjele, og vend inn paprikakrydderet og paneringen. Fordel laksestykkene utover et stekebrett med bakepapir, og ha smør- og paneringsblandingen over fisken. Stek fisken midt i ovnen, over grønnsakene, i omtrent 10 minutter, eller til fisken er sprø på toppen og har en rosa kjerne.
- Tilbehør: Kutt limen i båter og server dem sammen med rømmen og tomatsalsaen til retten.