Bakt laks med basilikumpesto, poteter, pannestekt kål og sitron
25-35
Roede
Glutenfri

Bakt laks med basilikumpesto, poteter, pannestekt kål og sitron

Laksen blir uimotståelig når den ovnsbakes i en deilig basilikumpesto. Med stekt, mør kål og kokte grønnsaker er middagen komplett.

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Kokte poteter og gulrøtter

poteter
Poteter
350 g
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk

Pestobakt laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
tomat
Tomat
1 stk
basilikumpesto
Basilikumpesto (Egg, Melk)
½–1 pakke

Pannestekt kål

spisskål
Spisskål
1 bit
Olje
1 ts

Tilbehør

sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 593 kcal
  • Fett 32 g
  • Karbohydrater 39 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kålen kan ovnsbakes, dampes eller kokes.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Kokte poteter og gulrøtter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kok gulrøttene sammen med potetene de siste 4–5 minuttene av potetenes koketid. 
  3. Pestobakt laks: Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Legg den i en ildfast form, og krydre med litt salt og pepper. Kutt tomaten i terninger, og bland dem sammen med basilikumpestoen i en skål. Fordel tomatblandingen over fisken. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
  4. Pannestekt kål: Skyll og tørk kålen. Del kålen i båter gjennom stilkfestet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kålen i 3–4 minutter på hver side, til den gyllen og mør. Krydre med litt salt og pepper. 
  5. Tilbehør: Del sitronen i båter, og server båtene til retten.
  1. Laks: 125 g Potet: 150 g Grønnsaker: 160 g Pesto og tomater: 1 ss Energiinnhold: ca. 560 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).