25-35
Roede
Glutenfri
Bakt laks med basilikumpesto, poteter, pannestekt kål og sitron
Laksen blir uimotståelig når den ovnsbakes i en deilig basilikumpesto. Med stekt, mør kål og kokte grønnsaker er middagen komplett.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
Kokte poteter og gulrøtter
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Pestobakt laks
Laksefilet (Fisk)
270 g
Tomat
1 stk
Basilikumpesto (Egg, Melk)
½–1 pakke
Pannestekt kål
Spisskål
1 bit
Olje
1 ts
Tilbehør
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 593 kcal
- Fett 32 g
- Karbohydrater 39 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kålen kan ovnsbakes, dampes eller kokes.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Kokte poteter og gulrøtter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kok gulrøttene sammen med potetene de siste 4–5 minuttene av potetenes koketid.
- Pestobakt laks: Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Legg den i en ildfast form, og krydre med litt salt og pepper. Kutt tomaten i terninger, og bland dem sammen med basilikumpestoen i en skål. Fordel tomatblandingen over fisken. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Pannestekt kål: Skyll og tørk kålen. Del kålen i båter gjennom stilkfestet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kålen i 3–4 minutter på hver side, til den gyllen og mør. Krydre med litt salt og pepper.
- Tilbehør: Del sitronen i båter, og server båtene til retten.
- Laks: 125 g Potet: 150 g Grønnsaker: 160 g Pesto og tomater: 1 ss Energiinnhold: ca. 560 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).