Chili con carne med jasminris og koriander
15-20
Glutenfri

Chili con carne med jasminris og koriander

En rask chili con carne med mye smak, servert med tortillachips, rømme og koriander. En rett som samler familien rundt middagsbordet.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • pepper

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Chili con carne

chili con carne
Chili con carne
1 pakke
tomat
Tomat
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
rød chili
Rød chili
1 stk
Vann
1 dl

Tilbehør

koriander
Koriander
1 bunt
tortillachips
Tortillachips
1 pakke
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 936 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 113 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag en tacoform i stekeovnen: Fordel chili con carnen og tortillachipsene i en smurt ildfast form, og topp med litt revet ost. Stek formen i ovnen ved 220 grader varmluft i 12–15 minutter, til den er gjennomvarm.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Chili con carne: Hell chili con carnen og 1 dl vann over i en kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. La det hele småkoke i omtrent 10 minutter, eller til gryten er gjennomvarm. Skyll og kutt tomaten i terninger. Rens og finhakk rødløken og chilien. Bland tomaten, rødløken og chilien inn i gryten de siste 2–3 minuttene av koketiden. Smak til med salt og pepper. 
  3. Tilbehør: Grovhakk korianderen. Topp retten med korianderen, tortillachipsene og rømmen ved servering.