Butter chicken med stekte grønnsaker, korianderris og mangochutney
25-35
Glutenfri

Butter chicken med stekte grønnsaker, korianderris og mangochutney

Butter chicken er en nydelig indisk rett som opprinnelig lages med yoghurt. Denne versjonen lages med crème fraîche og kryddersmør, og bør prøves.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • vann
  • salt
  • pepper

Korianderris

basmatiris
Basmatiris
125 g
koriander
Koriander
1 bunt

Ovnsbakte grønnsaker

rødløk
Rødløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
2 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
sitron
Sitron
½ stk
Olje
3 ss

Butter chicken

skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
300 g
kryddersmør
Kryddersmør (Melk, Laktose)
½ pakke
tomatpuré
Tomatpuré
1 ss
butter chicken-paste
Butter chicken-paste
½–1 glass
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
300 g
Vann
1 dl

Tilbehør

mangochutney
Mangochutney
1 glass
sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1192 kcal
  • Fett 63 g
  • Karbohydrater 101 g
  • Protein 55 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du litt yoghurt naturell, passer den godt til denne retten. Smak den gjerne til med litt finhakket løk, hvitløk, agurk og tomat.

  1. Sett en ildfast form inn i stekeovnen, og varm opp ovnen til 240 grader varmluft.  
  2. Korianderris: Tilbered risen som anvist på pakken. Finhakk korianderen, og ha stilkene i kjelen sammen med risen. Bladene skal du bruke senere. 
  3. Ovnsbakte grønnsaker: Skrell rødløken og hvitløken. Kutt rødløken og paprikaen i grove biter, og del hvitløken i fire. Skyll sitronen godt, og riv sitronskallet (kun det gule) på den fine siden av et rivjern. Bland 1 ss olje, hvitløken, sitronskallet, litt salt og pepper med grønnsakene. Ta formen ut av ovnen, og ha i 2 ss olje. Ha grønnsakene i den ildfaste formen, og stek grønnsakene i 8–10 minutter. 
  4. Butter chicken: Skjær kyllingen i biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i kryddersmøret. Stek kyllingen i et par minutter på hver side, til den er gyllen. Ha i tomatpuréen, og fres den med kyllingen i 3–4 minutter. Tilsett ønsket mengde av butter chicken-pasten. Ha i crème fraîchen og 1 dl vann, og la alt småkoke i omtrent 10 minutter. Rør inn korianderen rett før servering. 
  5. Tilbehør: Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene og mangochutneyen til retten.