Banh mi – vietnamesisk bagett med grillet gyroskjøtt, omelett, syltede grønnsaker og hoisinsaus
20-30
Laktosefri

Banh mi – vietnamesisk bagett med grillet gyroskjøtt, omelett, syltede grønnsaker og hoisinsaus

Dette er en klassisk vietnamesisk sandwich, populær street food. Vi har blant annet fylt den med gresk gyroskjøtt, dette er superdigg fusion.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • gluten,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • eplesider-/hvitvinseddik
  • vann
  • sukker
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Syltede grønnsaker

sjalottløk
Sjalottløk
3 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
rød chili
Rød chili
1 stk
agurk
Agurk
1 stk
Eplesider-/hvitvinseddik
1 dl
Vann
2 dl
Sukker
1 dl

Gyroskjøtt i hoisinsaus

grillet gyroskjøtt
Grillet gyroskjøtt
250 g
hoisinsaus
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
½–1 pakke
srirachasaus
Srirachasaus
1 pakke

Omelett

egg
Egg (Egg)
2 stk
Vann
1 ss
Smør (Melk)
1 ss

Bagetter

grove bagetter
Grove bagetter (Hvete, Gluten)
2 stk

Tilbehør

koriander
Koriander
1 bunt
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 957 kcal
  • Fett 47 g
  • Karbohydrater 80 g
  • Protein 53 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Brødet kan byttes ut med kokt ris, om det frister mer.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Syltede grønnsaker: Skrell sjalottløken og gulroten. Kutt løken i tynne skiver, og grovriv gulroten på et rivjern. Kutt chilien i tynne skiver. Kutt agurken i tynne strimler. Bland sammen grønnsakene i en salatbolle. Kok opp en kjele med 1 dl eddik, 2 dl vann og 1 dl sukker. Hell laken over grønnsakene, og la dem trekke i laken frem til servering.
  3. Gyroskjøtt i hoisinsaus: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, til det er gjennomvarmt. Vend inn hoisinsausen, og gi det hele et lite oppkok. Smak til med srirachasausen.
  4. Omelett: Knekk eggene i en bolle, og pisk inn 1 ss vann, litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og smelt 1 ss smør. Ha i omelettblandingen, og stek den i 2–3 minutter, til den har stivnet. Rull sammen den ferdigstekte omeletten.
  5. Bagetter: Tilbered bagettene som anvist på pakken (se tips).
  6. Servering: Skyll og tørk korianderen. Fyll bagettene med de syltede grønnsakene, omeletten, gyroskjøttet, korianderen og chilimajonesen.