Donburi med ponzubakt laksefilet, ingefærsyltet agurk og avokado
20-30
Laktosefri

Donburi med ponzubakt laksefilet, ingefærsyltet agurk og avokado

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • vann
  • eddik 7 %
  • soyasaus
  • salt

Marinert ris

risottoris
Risottoris
150 g
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Sukker
1 ts
Vann
3 dl

Ingefærsyltet agurk

ingefær
Ingefær
½ bit
agurk
Agurk
½ stk
Vann
1 ss
Eddik 7 %
½ ss
Sukker
1 ss

Soyamajones

aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss

Ponzubakt laksefilet

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
ponzusaus
Ponzusaus (Soya, Hvete)
1 pakke

Tilbehør

avokado
Avokado
1 stk
finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1000 kcal
  • Fett 58 g
  • Karbohydrater 81 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fisken kan pannestekes for ekstra smak, eller serveres råmarinert hvis du heller ønsker det.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
  2. Marinert ris: Skyll risen i kaldt vann, til vannet blir klart. Bland sammen 1 ss eddik, 1 ts sukker og litt salt i en skål. Ha risen og 3 dl vann i en kjele og kok opp. Ha på lokk og kok risen videre på lav varme i 12 minutter eller til risen er ferdig.   
  3. Ingefærsyltet agurk: Skrell og finhakk ingefæren. Bland sammen 1 ss vann, ½ ss eddik og 1 ss sukker i en skål. Skyll agurken, og kutt den på langs i lange bånd. Bruk gjerne en mandolin. Vend ingefæren og agurken sammen med marinaden og la det marinere frem til servering.   
  4. Soyamajones: Ha aiolien i en skål og smak til med 1 ss soyasaus.  
  5. Ponzubakt laksefilet: Ha fisken i en smurt ildfast form og krydre med litt salt. Ha ponzusausen over fisken og bak den i ovnen i omtrent 8 minutter.
  6. Tilbehør: Del avokadoen og fjern steinen. Ta ut kjøttet med en skje og kutt avokadokjøttet i terninger.  
  7. Marinert ris, fortsettelse: La risen dampe fra seg i 1 minutt og vend den forsiktig sammen med marinaden.  
  8. Fordel den marinerte risen i skåler og ha agurken, fisken, rødkålen og avokadoen over. Topp med soyamajones og sesamfrø, og nyt!