Røkt svinekam
med pannestekt rosenkål, ris og kremet appelsinsaus4.17 (108)
Under 30 min
9 Ingredienser
Salt, røkt kjøtt i en nydelig saus. Rosenkålen smaker himmelsk når den pannestekes med løk og litt soya. Frisk appelsin setter kronen på verket.
Salt, røkt kjøtt i en nydelig saus. Rosenkålen smaker himmelsk når den pannestekes med løk og litt soya. Frisk appelsin setter kronen på verket.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- vann
Jasminris
135 g
Røkt svinekam uten ben
300 g
Vann
1 dl
Rødløk
½–1 stk
Rosenkål
100–200 g
Appelsin
½ stk
Pære
½–1 stk
Glutenfri soyasaus
½ pose
Smørsaus
1 pakke
Appelsin
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 786 kcal
- Fett:
- 33 g
- Karbohydrater:
- 76 g
- Protein:
- 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek kjøttet i stekepannen i 2–3 minutter på hver side før du steker grønnsakene, om du ønsker en stekeskorpe på kjøttet.
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Fordel kjøttet i en stor ildfast form, og hell over 1 dl vann. Dekk formen med aluminiumsfolie, og stek kjøttet i ovnen i 10–12 minutter, eller til det er gjennomstekt.
Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Rens og kutt rosenkålene i to. Skyll appelsinen og finriv skallet (kun det oransje) på et rivjern. Del appelsinen i to, skjær skallet av den ene halvdelen og kutt fruktkjøttet i terninger. Spar den andre halvdelen til neste punkt. Skyll og kutt pæren i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, rosenkålen og pæren i 4–6 minutter. Smak til med soyasausen og litt pepper. Vend inn appelsinterningene rett før servering.
Hell smørsausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Smak til med saften fra resten av appelsinen og appelsinskallet.
God middag!