Røkt svinekam med pannestekt rosenkål, ris og kremet appelsinsaus

Røkt svinekam

med pannestekt rosenkål, ris og kremet appelsinsaus
4.17 (108)
Under 30 min
9 Ingredienser
Salt, røkt kjøtt i en nydelig saus. Rosenkålen smaker himmelsk når den pannestekes med løk og litt soya. Frisk appelsin setter kronen på verket.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • vann
Jasminris
135 g
Røkt svinekam uten ben
300 g
Vann
1 dl
Rødløk
½–1 stk
Rosenkål
100–200 g
Appelsin
½ stk
Pære
½–1 stk
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Smørsaus
1 pakke
(Sulfitt, Melk, Laktose)
Appelsin
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
786 kcal
Fett:
33 g
Karbohydrater:
76 g
Protein:
46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek kjøttet i stekepannen i 2–3 minutter på hver side før du steker grønnsakene, om du ønsker en stekeskorpe på kjøttet.

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Fordel kjøttet i en stor ildfast form, og hell over 1 dl vann. Dekk formen med aluminiumsfolie, og stek kjøttet i ovnen i 10–12 minutter, eller til det er gjennomstekt.
 Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Rens og kutt rosenkålene i to. Skyll appelsinen og finriv skallet (kun det oransje) på et rivjern. Del appelsinen i to, skjær skallet av den ene halvdelen og kutt fruktkjøttet i terninger. Spar den andre halvdelen til neste punkt. Skyll og kutt pæren i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, rosenkålen og pæren i 4–6 minutter. Smak til med soyasausen og litt pepper. Vend inn appelsinterningene rett før servering. 
Hell smørsausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Smak til med saften fra resten av appelsinen og appelsinskallet. 
God middag!