Meze: Sesampanert tofu, ovnsbakt blomkålsalat og paprikadipp
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Meze: Sesampanert tofu

ovnsbakt blomkålsalat og paprikadipp
Ny oppskrift
Under 45 min
15 Ingredienser
Meze er småretter fra Balkan, Midtøsten og Hellas som skal deles. Denne middagen kan lages en dag man har ekstra god tid til å kose seg med noe godt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Ajvar
½–1 pakke
Chiliflak
½ pakke
Blomkål
1 stk
Rødløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Kjerneblanding
1 pakke
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Chiliflak
½ pakke
Sitron
1 stk
Ruccola
50 g
Olivenolje
1 ss
Tofu
1 pakke
(Soya)
Aioli
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Maisstivelse
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
681 kcal
Fett:
47 g
Karbohydrater:
30 g
Protein:
34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
 Ha ajvaren i en skål, og vend inn ønsket mengde av chiliflakene. 
 Kutt blomkålen i små buketter. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Ha blomkålen, rødløken, hvitløken og kjerneblandingen i en ildfast form. Krydre med paprikakrydderet, ønsket mengde av chiliflakene, salt og pepper, og vend inn 2 ss olivenolje. Stek blomkålen i ovnen i 15–20 minutter.
 Skjær tofuen i terninger, og ha terningene i en bolle. Vend inn aiolien. Ha maisstivelsen, sesamfrøene og resten av paprikakrydderet på en tallerken. Vend tofuterningene i den krydrede maisstivelsen. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuen i 3–4 minutter, til den er gyllen. Krydre med salt og pepper. 
 Del sitronen i båter. Skyll ruccolaen. Ta den ovnsbakte blomkålen ut av ovnen, og ha den i en salatbolle. Vend inn ruccolaen, og press over litt saft fra sitronen.
 Server resten av sitronbåtene til retten. 
God middag!