Glutenfri
Sitrusstekt svinekam
med ovnsbakte poteter og aromasopp, dampet brokkoli og bearnaisesausNy oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Aromasopp
100 g
Poteter
350 g
Bearnéssaus
1 pakke
Svinekam i skiver
300 g
Sitruskrydder
1 pakke
Brokkoli
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 655 kcal
- Fett:
- 34 g
- Karbohydrater:
- 44 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend inn litt smør med de ferdigdampede grønnsakene.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Børst soppen fri for jord, og del hver sopp i to. Skyll og del potetene i små båter. Fordel potetene og soppen på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 15–18 minutter, eller til potetene er gjennomstekte og soppen er gyllen.
Legg posen med bearnaisesaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Krydre med sitruskrydderet mot slutten av steketiden.
Kok opp lettsaltet vann i en kjele. Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok gulrøttene i 3–4 minutter. Ha brokkolien i vannet når det er omtrent 2 minutter igjen av koketiden. Hell av vannet.
God middag!