Torskefilet med blomkålpuré, stekt spinat og soyasmør
Laktosefri
Glutenfri

Torskefilet med blomkålpuré

stekt spinat og soyasmør
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Blomkål
1 stk
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Smør
2 ss
(Melk)
Torskefilet
300 g
(Fisk)
Sjalottløk
1 stk
Spinat
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
397 kcal
Fett:
12 g
Karbohydrater:
36 g
Protein:
37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For et sunnere alternativ, kan du gjerne trekke fisken i stedet for å steke den. Kok opp en kjele med lettsaltet vann, skru ned varmen til lav, og la fisken trekke i vannet i 8–10 minutter.

 Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Kutt blomkålen i buketter. Kok blomkålbukettene i 6–8 minutter, til de er møre. Sil av vannet, men spar på omtrent 1 dl i en kopp. La blomkålen dampe seg tørr i kjelen. Mos blomkålen til en jevn puré med en stavmikser. Spe med kokevannet til ønsket konsistens, og smak til med salt og pepper. Hold blomkålpuréen varm på lav varme frem til servering.  
Smelt 2 ss smør i en liten kjele. Tilsett soyasausen. La soyasmøret stå på lav varme frem til servering.  
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Legg fisken på et fat, og dekk fatet med aluminiumsfolie.  
 Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll spinaten. Ha litt ny olje i stekepannen fra punkt 4, og stek sjalottløken i et minutt, til den er gyllen. Skru opp til middels høy varme, og tilsett spinaten. Stek videre i 1–2 minutter, til spinaten har falt litt sammen. Krydre med salt og pepper.  
God middag!