Sommersalat med bacon, bløtkokte egg, krutonger og Grana Padano
Laktosefri

Sommersalat med bacon, bløtkokte egg, krutonger og Grana Padano

4.37 (113)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
Egg
4 stk
(Egg)
Tomat
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Rødløk
½ stk
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Cæsardressing
½–1 pakke
(Fisk, Sulfitt, Egg, Sennep, Melk)
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Baconterninger
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 621 kcal
  • Fett: 33 g
  • Karbohydrater: 42 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

I stedet for å lage krutonger av multibrødene, kan du varme dem i ovnen på 220 grader i 3–4 minutter.

 Kok eggene i 7–8 minutter. Avkjøl de ferdigkokte eggene i kaldt vann.
 Skyll og kutt tomaten i terninger. Skyll og kutt hjertesalaten i grove biter, og skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Bland sammen grønnsakene i en stor serveringsskål.
 Kutt multibrødene i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i 4–5 minutter, eller til det er gyllent. Legg baconet over på en tallerken, og stek brødterningene i baconfettet i 2–3 minutter, eller til de har fått litt farge (se tips).
 Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Skrell og del eggene i båter. Bland halvparten av cæsardressingen inn i grønnsakene fra punkt 2, og topp salaten med eggebåtene, baconet og Grana Padano-osten. Server krutongene og resten av cæsardressingen ved siden av.
God middag!
God middag!