Tomatcouscous med grønnsaksspyd, toppet med fersk mozzarella
Vegetar

Tomatcouscous med grønnsaksspyd

toppet med fersk mozzarella
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Grønnsaksspyd er enkelt, fargerikt og godt. De møre, krydrede grønnsakene serveres på en seng av tomatcouscous og toppes med mozzarella og balsamico.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Sjalottløk
1 stk
Tomatpuré
1 pakke
Couscous
125 g
(Hvete)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Bladpersille
1 bunt
Vann
2½ dl
Smør
1 ss
(Melk)
Squash
1 stk
Rødløk
1 stk
Cherrytomater
1 pakke
Oregano
1 pakke
Grillspyd
1 pakke
Fersk mozzarella
1 pakke
(Melk, Laktose)
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
662 kcal
Fett:
37 g
Karbohydrater:
59 g
Protein:
24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis det er fint vær, kan disse spydene også slenges på grillen.

 Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken i et par minutter, til den er gyllen. Tilsett tomatpuréen, og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett buljongen og 2½ dl vann og kok opp. Ta kjelen til siden og ha i couscousen. Rør om og la svelle i 3–5 min. Skyll, tørk og finhakk persillen. Vend inn persillen og 1 ss smør før servering.
 Skyll squashen, og del den i centimetertykke skiver. Skrell og del rødløken i båter. Skyll tomatene. Tre squashen, tomatene og rødløkbåtene på spydene. Bland oreganokrydderet med litt olje, salt og pepper, og pensle grønnsakene med blandingen.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsaksspydene i 3–4 minutter på hver side, til de har fått en fin stekeskorpe (se tips).
 Riv mozzarellaen over tomatcouscousen, og topp det hele med balsamicovinaigretten. 
God middag!