Tom kha gai-suppe med kylling, sitrongress, paprika og sopp
Glutenfri
Laktosefri

Tom kha gai-suppe med kylling

sitrongress, paprika og sopp
4.04 (143)
Under 30 min
12 Ingredienser
En varmende og smakfull thailandsk kyllingsuppe som denne er perfekt på kalde høstkvelder.

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • salt
    • sukker
    • vann
    Jasminris
    150 g
    Rødløk
    ½–1 stk
    Gulrot
    1 stk
    Sjampinjong
    100 g
    Spisspaprika
    ½–1 stk
    Sitrongress
    1 stk
    Kyllinglårfilet
    400 g
    Grønn currypaste
    1 pakke
    Kokosmelk
    1 liten boks
    Hønsebuljong
    1 pakke
    Vann
    4 dl
    Koriander
    1 bunt
    Lime
    1 stk
    Næringsbergening (per porsjon)
    Energi:
    890 kcal
    Fett:
    41 g
    Karbohydrater:
    82 g
    Protein:
    50 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Vær forsiktig med currypasten hvis du ikke liker altfor sterk mat. Tilsett litt av gangen, til du er fornøyd med smaken.

    Tilbered risen som anvist på pakken. 
    Skrell og kutt løken og gulroten i skiver. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Rens og kutt paprikaen i skiver. Knus sitrongresset med flatsiden av en kniv. Skjær kyllingen i mindre biter. Behold gjerne fettet på for bedre smak. Skyll og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. 
     Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Tilsett halvparten av currypasten, og stek videre i 1 minutt (se tips). Ha i kokosmelken, hønsebuljongen og 4 dl vann, og kok opp. Smak til med resten av currypasten. Ha løken, gulroten, soppen, paprikaen og sitrongresset i suppen, og la det hele småkoke i omtrent 5 minutter. Smak til med salt, sukker og limeskallet. Ta sitrongresset ut av suppen før servering.
    Grovhakk korianderen, og kutt limen i båter. Server korianderen og limebåtene til retten. 
    God middag!