Glutenfri
Laktosefri
Tom kha gai-suppe med kylling
sitrongress, paprika og sopp4.04 (143)
Under 30 min
12 Ingredienser
En varmende og smakfull thailandsk kyllingsuppe som denne er perfekt på kalde høstkvelder.
En varmende og smakfull thailandsk kyllingsuppe som denne er perfekt på kalde høstkvelder.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- salt
- sukker
- vann
Jasminris
150 g
Rødløk
½–1 stk
Gulrot
1 stk
Sjampinjong
100 g
Spisspaprika
½–1 stk
Sitrongress
1 stk
Kyllinglårfilet
400 g
Grønn currypaste
1 pakke
Kokosmelk
1 liten boks
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
4 dl
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 890 kcal
- Fett:
- 41 g
- Karbohydrater:
- 82 g
- Protein:
- 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vær forsiktig med currypasten hvis du ikke liker altfor sterk mat. Tilsett litt av gangen, til du er fornøyd med smaken.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt løken og gulroten i skiver. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Rens og kutt paprikaen i skiver. Knus sitrongresset med flatsiden av en kniv. Skjær kyllingen i mindre biter. Behold gjerne fettet på for bedre smak. Skyll og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern.
Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Tilsett halvparten av currypasten, og stek videre i 1 minutt (se tips). Ha i kokosmelken, hønsebuljongen og 4 dl vann, og kok opp. Smak til med resten av currypasten. Ha løken, gulroten, soppen, paprikaen og sitrongresset i suppen, og la det hele småkoke i omtrent 5 minutter. Smak til med salt, sukker og limeskallet. Ta sitrongresset ut av suppen før servering.
Grovhakk korianderen, og kutt limen i båter. Server korianderen og limebåtene til retten.
God middag!