Pannestekt torsk med gulrøtter, grovknuste poteter og soyasmør
Laktosefri

Pannestekt torsk og grovknuste poteter

med gulrøtter og soyasmør
4.29 (599)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • pepper
  • olje
  • hvetemel
Poteter
350 g
Gressløk
1 bunt
Smør
1 ss
(Melk)
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Smør
4 ss
(Melk)
Gulrøtter
2 stk
Erter
125 g
Torskefilet
300 g
(Fisk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
522 kcal
Fett:
23 g
Karbohydrater:
43 g
Protein:
37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll og finhakk gressløken. 
 Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Smelt 4 ss smør i en kjele, og gi det et lite oppkok. La smøret småkoke under omrøring i omtrent 5 minutter, til det er lysebrunt og har en nøtteaktig lukt. Rør inn sjalottløken, hvitløken og soyasausen. La soyasmøret stå på lav varme frem til servering.  
 Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok gulrøttene i lettsaltet vann i 6–7 minutter. Kok ertene sammen med gulrøttene når det gjenstår 1 minutt av koketiden.
  Sil vannet av de ferdigkokte potetene, og grovknus dem med en visp. Rør inn gressløken og 1 ss smør. Smak til med salt og pepper.
 Krydre fisken med salt og pepper, og vend den i et tynt lag med hvetemel (kan sløyfes). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
God middag!