Laktosefri
Stekt torskefilet og grovknuste poteter med gressløk
gulrøtter, erter og brunet løksmør4.31 (725)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
 - Hvete·
 - Melk·
 - Soya
 
Basisvarer:
- Hvetemel
 - olje
 - pepper
 - salt
 - smør
 
Poteter
350 g
Gressløk
1 bunt
Smør
1 ss
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Glutenfri soyasaus
1 pose
Smør
4 ss
Gulrøtter
2 stk
Erter
125 g
Torskefilet
300 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
 - 526 kcal
 - Fett:
 - 23 g
 - Karbohydrater:
 - 44 g
 - Protein:
 - 36 g
 
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
 Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll og finhakk gressløken. 
 Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Smelt 4 ss smør i en kjele, og gi det et lite oppkok. La smøret småkoke under omrøring i omtrent 5 minutter, til det er lysebrunt og har en nøtteaktig lukt. Rør inn sjalottløken, hvitløken og soyasausen. La smøret stå på lav varme frem til servering.   
 Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok gulrøttene i lettsaltet vann i 6–7 minutter. Kok ertene sammen med gulrøttene når det gjenstår 1 minutt av koketiden.
  Sil vannet av de ferdigkokte potetene, og grovknus dem med en visp. Rør inn gressløken og 1 ss smør. Smak til med salt og pepper.
 Krydre fisken med salt og pepper, og vend den i et tynt lag med hvetemel (kan sløyfes). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
God middag!
