Glutenfri
Hjemmelagde torskenuggets med stekt brokkoli og rømmedressing
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser
Her får du en god kombinasjon av smaker og teksturer som i tillegg er rask å lage. Og husk alt som er panert er barnas favoritt!
Her får du en god kombinasjon av smaker og teksturer som i tillegg er rask å lage. Og husk alt som er panert er barnas favoritt!
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Soyasaus
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Jasminris
125 g
Egg
1 stk
Panering
1 pakke
Torskefilet
325 g
Ingefær
1 bit
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Soyasaus
2 ss
Lettrømme
150 g
Sweet chili-saus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 765 kcal
- Fett:
- 18 g
- Karbohydrater:
- 105 g
- Protein:
- 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du ikke soyasaus, kan du smake til brokkolien med litt salt i stedet. Du kan også servere sweet chili-sausen og lettrømmen hver for seg.
Varm opp ovnen til 230 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Knekk egget i en skål, og visp det sammen med litt salt. Ha paneringen på en stor tallerken eller i en frysepose. Del fisken i store terninger. Vend fisken først i egget, og deretter i paneringen. Ha fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek fisken i ovnen i 10–12 minutter. Ta fisken ut, og la den hvile frem til servering.
Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Ha brokkoli- og blomkålbukettene og ingefæren i en smurt ildfast form, vend inn litt olje og 2 ss soyasaus. Stek brokkoli- og blomkålbukettene i ovnen sammen med fisken i 10–12 minutter.
Bland sammen rømmen og chilisausen i en skål, og smak til med resten av ingefæren, salt og pepper.
God middag!