Hjemmelagde torskenuggets med stekt brokkoli og rømmedressing
Glutenfri

Hjemmelagde torskenuggets med stekt brokkoli og rømmedressing

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser
Her får du en god kombinasjon av smaker og teksturer som i tillegg er rask å lage. Og husk alt som er panert er barnas favoritt!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Soyasaus
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Jasminris
125 g
Egg
1 stk
(Egg)
Panering
1 pakke
Torskefilet
325 g
(Fisk)
Ingefær
1 bit
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Soyasaus
2 ss
(Soya)
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Sweet chili-saus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
765 kcal
Fett:
18 g
Karbohydrater:
105 g
Protein:
46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du ikke soyasaus, kan du smake til brokkolien med litt salt i stedet. Du kan også servere sweet chili-sausen og lettrømmen hver for seg.

Varm opp ovnen til 230 grader varmluft. 
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Knekk egget i en skål, og visp det sammen med litt salt. Ha paneringen på en stor tallerken eller i en frysepose. Del fisken i store terninger. Vend fisken først i egget, og deretter i paneringen. Ha fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek fisken i ovnen i 10–12 minutter. Ta fisken ut, og la den hvile frem til servering. 
Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Ha brokkoli- og blomkålbukettene og ingefæren i en smurt ildfast form, vend inn litt olje og 2 ss soyasaus. Stek brokkoli- og blomkålbukettene i ovnen sammen med fisken i 10–12 minutter.
Bland sammen rømmen og chilisausen i en skål, og smak til med resten av ingefæren, salt og pepper.
God middag!