Lechon asado - Sitrusmarinert svin med karibisk coleslaw og ovnsbakt søtpotet

Karibia

Laktosefri
Glutenfri

Lechon asado - Sitrusmarinert svin med karibisk coleslaw og ovnsbakt søtpotet

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Eplesidereddik
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Oregano
½ pakke
Appelsin
1 stk
Lime
1 stk
Svinekam i skiver
300 g
Søtpotet
1 stk
Spisskål
½ stk
Mango
½ stk
Koriander
1 bunt
Rød chili
1 stk
Eplesidereddik
1 ss
Aioli
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 629 kcal
  • Fett: 30 g
  • Karbohydrater: 46 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grill gjerne kjøttet ute på direkte varme i 2–3 minutter på hver side. La kjøttet hvile før servering.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Skrell og grovhakk løken og hvitløken og ha det i en bolle sammen med basilikum- og oreganokrydderet, litt salt og pepper, og saften fra appelsinen og limen. Kjør det sammen med en stavmikser til en marinade. Vend svinekjøttet i marinaden og la det marinere i minst 20 minutter. 
 Skyll og kutt søtpoteten i tynne båter. Fordel søtpoteten på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek dem i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
 Skyll og kutt kålen i tynne strimler. Skrell mangoen og kutt fruktkjøttet i strimler. Skyll korianderen og chilien, og grovhakk dem. Ha spisskålen, mangoen, korianderen og chilien i en bolle og vend inn 1 ss eplesidereddik og litt salt.  
Varm opp en steke- eller grillpanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek- eller grill svinekjøttet i omtrent 2 minutter på hver side. Etterstek i ovn i omtrent 3 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt.  
Server svinekjøttet med søtpoteter, coleslaw og aioli. Håper det smaker! 
God middag!